Rungtynės

Klaipėdos „Neptūnas“
NEP
WOL
Vilniaus „Wolves Twinsbet“

2024.05.15 18:30
trečiadienis
Betsafe-LKL Betsafe-LKL
Švyturio arena
2024.05.13
Betsafe-LKL
Vilniaus „Wolves Twinsbet“
WOL
91 - 84
91 - 84
NEP
Klaipėdos „Neptūnas“
Twinsbet arena
Naujienos
V. Kariniauskas po pirmųjų ketvirtfinalio rungtynių: „Ačiū Dievui, kad jos pavyko pergalingai“
V. Kariniauskas po pirmųjų ketvirtfinalio rungtynių: „Ačiū Dievui, kad jos pavyko pergalingai“

Vilniaus „Wolves Twinsbet“ pergalingai pradėjo „Betsafe-LKL“ čempionato atkrintamąsias varžybas. Ketvirtfinalio serijos pirmosiose rungtynėse sostinės komanda mačo pabaigoje 91:84 palaužė Klaipėdos „Neptūną“.

Antrosios rungtynės įvyks trečiadienį uostamiestyje. Sėkminga jų baigtis „Wolves Twinsbet“ komandai garantuotų bilietą į čempionato pusfinalį. 

Pergalė atkrintamųjų starte vilniečiams tapo istorine. Antruosius metus skaičiuojantis klubas pirmąjį savo sezoną ketvirtfinalyje netikėtai nusileido Jonavos „CBet“ klubui. Tąsyk vilkai pralaimėjo abi serijos rungtynes ir pasitraukė iš kovos dėl apdovanojimų.

Tai, kad komandą tebepersekioja šios nesėkmės šešėlis, pripažino ir „Wolves Twinsbet“ įžaidėjas Vaidas Kariniauskas. Pasak krepšininko, dalis komandos, prisimindama tą kluptelėjimą, atkrintamųjų pradžios laukė visą sezoną. Tai galėjo būti ir viena priežasčių, kodėl vilniečiai pirmoje akistatoje su „Neptūnu“ neparodė tikrojo savo veido.

„Tipinės pirmos atkrintamųjų rungtynės. Dar ir iš pernai jautėsi tas jaudulys šitai komandai. Visi tų rungtynių ir šios serijos laukė turbūt dar nuo tada, nes praėjusiais metais nepasisekė tiems, kurie čia žaidė. Ačiū Dievui, kad jos pavyko pergalingai, bet nemanau, kad žaidėme gerai“, – iškart po rungtynių kalbėjo V. Kariniauskas.

Dvikovą „Wolves Twinsbet“ pradėjo sėkmingai, o antrojo kėlinio pradžioje susikrovė ir 13 taškų pranašumą (35:22). Uostamiesčio ekipa atsakė įspūdingu spurtu 17:2, po kurio ne tik pasivijo aikštės šeimininkus, bet ir pirmą sykį rungtynėse išsiveržė į priekį – 39:37.

„Mes turime tokią tendenciją, kad, kai pabėgame 10 taškų, laukiame, kad kažkas mums atiduos kitus 10 ir užbaigsime rungtynes. Bet taip nebūna, – teigė V. Kariniauskas, svarstydamas, kodėl komandos žaidimas ėmė buksuoti. – Reikia patiems pasiimti dar kitus 10 ir nesustoti žaisti. Turime 12 žaidėjų, kurie gali žaisti – ilgą suolą. Turime ir toliau žaisti gerą žaidimą. Šiandien sustojome ir jie grįžo.“

Paklaustas, ko reikės, norint iš Klaipėdos grįžti su bilietu į pusfinalį, įžaidėjas buvo konkretus.

„Reikia daryti dalykus, kuriuos darome gerai, ir pridėti truputį daugiau energijos“, – nedaugžodžiavo V. Kariniauskas.

(Elvio Žaldario nuotr.)

2024.05.14
Ketvirtfinalio seriją „Wolves Twinsbet“ pradėjo pergale
Ketvirtfinalio seriją „Wolves Twinsbet“ pradėjo pergale

Dramatiškai prasidėjo dar viena Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“) ketvirtfinalio serija. Joje pirmąją pergalę iškovojo Vilniaus „Wolves Twinsbet“, kuri namie 91:84 (31:22, 14:20, 19:21, 27:21) palaužė Klaipėdos „Neptūną“.

Antrosios serijos iki dviejų pergalių rungtynės vyks trečiadienį Klaipėdoje. 

Garrisonas Brooksas ir Artūras Žagaras tempė į priekį svečių komandą, kuri rungtynių pradžioje įgijo apčiuopiamą persvarą – 14:6. Nors Mindaugas Girdžiūnas siekė tirpdyti „Neptūno“ atsilikimą (12:16), apie save vėl priminė G.Brooksas – 18:12.

Po pirmojo kėlinio „Wolves Twinsbet“ pirmavo 31:22, o skirtumas netrukus tapo dviženklis – 35:22. Ąžuolo Tubelio lyderystė skirtumą tirpdė (33:37), tuo tarpu Timas Lambrechtas svečius išvedė į priekį. Iniciatyvą trumpam „Neptūnas“ buvo perėmęs, bet po dviejų ketvirčių trapi persvara priklausė vilniečiams – 45:42.

G.Brooksas po dviejų kėlinių buvo jau pelnęs 14 taškų, atkovojęs 6 kamuolius ir rinkęs 21 naudingumo balą. Jis buvo vienintelis dviženklininkas abejose komandose. Vis tik, po skaudaus kritimo ant žemės antrajame kėlinuke, aukštaūgis tęsti rungtynių nebegalėjo.

Nors šeimininkai pabandė didinti savo persvarą po pertraukos, tai truko neilgai, nes kitokių planų turėjo Deividas Gailius – 51:52. Žygimantas Janavičius lygino rezultatą (57:57), tačiau iš toli pataikė ir Vaidas Kariniauskas, o galiausiai po trijų ketvirčių „Wolves Twinsbet“ turėjo minimalią persvarą – 64:63.

Lygi ir permaininga kova vyko ir toliau. D.Gailius dar vienu savo tolimu metimu naikino šeimininkų persvarą (71:71), tačiau vilniečiai surengė gerą atkarpą ir vėl tolo – 80:73. I.Sargiūnas skirtumą braukė kone perpus (76:80), dar tritaškį pelnė D.Gailius – 79:80. Liko 2 minutės, J.Tayloro lyderystė leido „Wolves Twinsbet“ jaustis užtikrinčiau – 84:79. Svarbius taškus pelnė M.Pacevičius, netrukus dar skyręs ir bloką varžovui, vis tik R.Sulaimono taškai su pražanga bei R.Minioto dėjimas kone tvirtino pergalę šeimininkams – 89:81.

„Wolves Twinsbet“: Rasheedas Sulaimonas 17, Eigirdas Žukauskas 16, Garrisonas Brooksas 14, Jeffery Tayloras 10 (7 atk. kam., 1/8 trit.), Christianas Mekowulu 8, Artūras Žagaras 7, Kristupas Žemaitis ir Vaidas Kariniauskas po 6, Regimantas Miniotas 4, Tre'Shawnas Thurmanas 3. Arnas Beručka ir Vitalijus Kozys aikštelėje nepasirodė.

„Neptūnas“: Deividas Gailius 18, Ąžuolas Tubelis 15 (10 atk. kam.), Martynas Pacevičius 12.

Trenerių komentarai

(Elvio Žaldario nuotr.)

2024.05.13
Į atkrintamąsias žvelgiantis N. Pacevičius: „Banaliai skamba, bet viskas prasideda iš naujo“
Į atkrintamąsias žvelgiantis N. Pacevičius: „Banaliai skamba, bet viskas prasideda iš naujo“

Trečiąją vietą „Betsafe-LKL“ reguliariajame čempionate užėmusi Vilniaus „Wolves Twinsbet“ komanda pirmadienį, gegužės 13 d., pradės  atkrintamąsias varžybas. Sostinės komanda kelyje link pusfinalio sieks peržengti Klaipėdos „Neptūno“ barjerą. 

Seriją iki dviejų pergalių vilkai pradės namuose, „Twinsbet“ arenoje, o po dviejų dienų keliaus į uostamiestį. Jei prireiks trečiųjų rungtynių, jos įvyks šeštadienį Vilniuje.

Kalbėdamas apie laukiančią atkrintamųjų varžybų pradžią, „Wolves Twinsbet“ komandos vyr. treneris Nedas Pacevičius neslėpė, kad į krepšinio bendruomenės kalbas apie būsimą sostinės komandų akistatą pusfinalyje jis dėmesio nekreipia ir visas savo mintis skiria artimiausioms rungtynėms. Pasak krepšinio specialisto, tokį nusiteikimą jis stengėsi perteikti ir savo komandai nuo to momento, kai stojo prie jos vairo.

„Žinome, kad kaina ir atsakomybė rungtynių bus visai kita. Norėtųsi, bet dar nesame ta komanda, kuri galėtų žiūrėti kažkur toli. Turime kitas rungtynes su „Neptūnu“, turime jas namie ir turime apie jas galvoti. Bandžiau įteigti komandai, man tapus jos treneriu, niekas nesikeičia ir dabar, kad mums artimiausios rungtynės yra pačios svarbiausios. Sezonu metu vyko Europos taurė, savaitgalį – lygos rungtynės, mes nežiūrėjome kažkur toliau. Dabar viskas eina panašiai“, – sakė N. Pacevičius.

„Wolves Twinsbet“ strategas atsakė į žurnalisto Tomo Langvinio klausimus apie laukiančią ketvirtfinalio seriją, apžvelgė būsimo varžovo stipriąsias savybes, savo komandos lyderių svarbą, galimą komandos rezervą, į formą sugrįžtančio Artūro Žagaro naudą, taip pat atsiminė skaudžias praėjusio sezono atkrintamųjų varžybų pamokas.

Reguliariajame čempionate tris kartus žaista su „Neptūnu“, iškovotos trys pergalės. Ar tai yra pranašumas?

Reikia atskirti tas tris pergales, nes jos buvo pasiektos skirtingais sezono laikotarpiais. Kad ir kaip banaliai skamba, bet viskas prasideda iš naujo. Net paėmus tas paskutines rungtynes su jais Klaipėdoje, matėme, kad komanda yra gerame pakilime, išsiryškinusi savo stiprybes. Bus pakankamai reikalų juos stabdyti. Iš visų tų anksčiau žaistų rungtynių galime kažką pasiimti, tam tikrus momentus, bet atkrintamosiose prasidės kiti dalykai, mažiau taktikos, mažiau kažkokių gudrybių. Viskas  bus apie dideles širdis ir didelį norą.

Kur slypi „Neptūno“ didžiausia jėga, didžiausias pavojus varžovams?

Labai geras balansas tarp patyrusių žaidėjų kaip Žygimantas Janavičius, Deividas Gailius ar Mindaugas Girdžiūnas, ir beprotiškai didelio talento žaidėjų kaip Ąžuolas Tubelis ar Ignas Sargiūnas. Mes praėjusiais metais matėme, kad „Rytui“ buvo problemų su jais žaidžiant atkrintamosiose. Dabar, prisidėjus Tubeliui ir, kaip sakiau, išsiryškinus roles, tai yra labai pavojingas varžovas.

Paskutinėse pergalingose rungtynėse gerai sužaidė Jeffery Tayloras ir Rasheedas Sulaimonas. Ar jie yra tie lyderiai, kurie turi imtis atsakomybės sudėtingomis akimirkomis?

Mes visi turime būti tam pasiruošę. Mums nuo vasario mėnesio trūko tokių rungtynių, kokias turėjome praėjusią savaitę. Jose pasimatė tiek Jeffo, tiek Rasheedo veidas, kad sunkiais momentais jie nesikrato atsakomybės. Tu niekada nežinai, kokia bus diena, nežinome, kokia bus gynyba. Galbūt darys viską, kad neduoti išsimesti šiems žaidėjams. Atkrintamosios yra apie tai, kad atsakomybes turi būti pasiruošę imtis visi. Nebūtinai tai kalba apie metimus. Tai yra lyderystė tiek ant suolo, tiek rūbinėje. Tai yra labai svarbu ypač tokioje trumpoje serijoje iki dviejų pergalių. Kaip matėme pernai, viskas gali labai greitai apsisukti ir pasikeisti. Visi tokie smulkūs dalykai, nematomi krepšinio žiūrovui, nematomi aikštelėje yra labai svarbūs.

Paminėjote tą seriją, kuri „Wolves Twinsbet“ organizacijai buvo labai skaudi. Ką reikia prisiminti iš praėjusio sezono, ką išmokti, kad tai nepasikartotų ir šiais metais?

Ar tau pavyko, ar nepavyko praėjusi ataka, turi į kitą ataką eiti su švaria galva. Nepasisekus vienam ar kitam momentui, jų bus visokių, negali savęs užsiblokuoti, kad kažkas nepavyko ir dabar kažkas yra blogai. Yra 40 minučių rungtynės. Per šiuos metus praėjome tiek sunkių momentų žaisdami ir Europoje, ir Lietuvoje, kad, galvoju, tie sunkumai mus nuglūdino. Norisi tikėti, kad vyrai į pirmadienio rungtynes ateis su teisingu požiūriu. 

Vis daugiau naudos duoda Artūras Žagaras. Ko šioje serijoje galima tikėtis iš jo?

Pasisakiau po paskutinių rungtynių, kad per šiuos 8-9 mėnesius, per 30 reguliaraus sezono rungtynių jis su kai kuriais žaidėjais sužaidė tik 3 mačus. Rungtynėse su Pasvaliu, balandžio 20 d., su kai kuriais žaidėjais jis sužaidė pirmą kartą. Faktas, kad to ryšio dar ieškome. Jis labai nori, jis yra alkanas parodyti tiek sau, tiek kitiems, kad jau yra atsigavęs po traumos. Mes neabejojame tiek jo galimybėmis, tiek fizine kondicija. Tik reikia suprasti, kad komanda kažkaip lipdėsi, klijavosi vienaip ir, atėjus sąlyginai naujam žmogui, turime pradėti taikytis vieni prie kitų. Stengiamės, daug kalbame, dirbame. Bet kuriuo atveju, tai yra mūsų didžiulis pranašumas, kad jis grįžo. Prie tam tikrų situacijų, kaip matėme rungtynėse su „Žalgiriu“, jis mums buvo labai svarbus. Tikimės, kad atkrintamosiose jis dar pridės.

Akcentuojama, kad rungtynės su „Žalgiriu“ neturėjo jokios didelės reikšmės. Ar ji duoda papildomo emocinio užtaiso, pasitikėjimo savo žaidėjams? O gal nereikėtų užmigti ant tos emocijos?

Užmigti tikrai nereikia, bet jūs parodykite man Lietuvoje kitą komandą, kurie tiek laimi prieš „Žalgirį“, kad galėtų sakyti, jog nieko čia tokio. Taip, tai buvo vienos iš 30 reguliaraus sezono rungtynių ir tai buvo dar vienas taškas, bet mums nereikia apsimetinėti kažkuo. Šiais metais tas pats „Neptūnas“ du kartus laimėjo, mes esame antra komanda, kuri dusyk per sezoną laimi ir turėjo vienas lygiąsias. Mes džiaugiamės, nes nugalėjome gerą komandą, Eurolygos komandą, kuri lygiai taip ruošiasi lygos atkrintamosioms ir norėjo laimėti. Norėtųsi tikėti, kad papildomos emocijos ta pergalė mums pridėjo, bet, labai gera pastaba, užsiliūliuoti negalime.

„Wolves Twinsbet“ komandai šis sezonas buvo toks, kad, atrodo, nors surinkta sudėtis su daug potencialių žaidėjų, bet nebuvo galimybės parodyti tą potencialą. Dabar, kai visi žaidėjai yra sveiki, kiek procentais komanda rodo savo veidą ir kiek dar yra rezervo atkrintamosioms?

Norėčiau tikėti, kad to rezervo dar turime. Paėmus paskutines rungtynes su „Žalgiriu“, nekalbu apie rungtynes su „Neptūnu“, kur pirmoje pusėje tikrai daug kur nusileidome, bet po laimėtų rungtynių tu turi aibę variantų sužaisti dar geriau – laiku padaryt pražangą, laiku susirotuoti. Atkrintamosiose taip dalinai spręsis rungtynės būtent iš tokių epizodų. Neina kalba apie individualų žaidėjų pajėgumą, kad dar galėtų pridėti, bet būtent apie tuos komandinius veiksnius, susikalbėjimą, stipriųjų pusių išnaudojimą. Čia yra tos vietos, kur tikrai galime stiebtis į viršų. Tikimės, kad per tas likusias dienas mums pavyks bandyti tai išnaudoti.

Visos rungtynės yra svarbios, bet, žvelgiant į aikštės šeimininkus, pirmos rungtynės yra svarbesnės nei antros. Praeitų metų pavyzdys tai tik patvirtina. Nemanote?

Iš savo patirties galiu pasakyti. Dirbant Utenos komandoje ir žaidžiant ketvirtfinalyje pirmąsias rungtynes Panevėžyje, tikrai jautėsi, kad atvažiavome labiau atsipalaidavę nei šeimininkai. Tai kažkiek gal ir yra tiesos. Bet, manau, žaidėjai tą supranta. Mūsų komanda turi ir patyrusių žaidėjų, ir žaidėjų, kurie yra antri metai komandoje, kurie matė tas pamokas iš praėjusių metų. Turime pakankamai patirties, kad išlaikyti šaltas galvas.

Treneris Georgios Vovoras buvo kietas riešutėlis paskutinėse rungtynėse. Kokio žaidimo stiliaus jis yra propaguotojas? Koks yra „Neptūnas, kalbant apie patį žaidimą, ne asmenybes?

Daugiau sisteminė komanda, kuri, visų pirma, žaidžia kietai, viską pradeda nuo gynybos. Turi patyrusių, disciplinuotų žaidėjų. Matosi trenerio braižas. Žinome, kad atkrintamosiose galima tikėtis kažkokių siurprizų. Bandome ruoštis viskam, bet rungtynių metu viskas atsistos į tavo seną bagažą, tavo žaidėjų individualų meistriškumą ir jų nervus.

Ką prieš rungtynes akcentuosite savo žaidėjams?

Išlikti kartu, mėgautis ir sunkiais momentais nebijoti imtis atsakomybės.

 

Pirmosios ketvirtfinalio rungtynės „Twinsbet“ arenoje sekmadienį, gegužės 13 d., tarp „Wolves Twinsbet“ ir „Neptūno“ prasidės 19.30 val.

(Sauliaus Čirbos nuotr.)

2024.05.10
Krepšinio mėgėjai išgraibstė pirmuosius „Wolves Twinsbet“ abonementus
Krepšinio mėgėjai išgraibstė pirmuosius „Wolves Twinsbet“ abonementus

Ketvirtadienį, gegužės 2 d., prasidėjusi būsimo Vilniaus „Wolves Twinsbet“ sezono abonementų prekyba startavo sėkmingai. Krepšinio mėgėjai jau išgraibstė pirmuosius 300 abonementų už išskirtines kainas.

„Malonu, jog visi žemiausių kainų abonementai buvo išplatinti per tokį trumpą laikotarpį. Tai mums yra įvertinimas, kad sostinės krepšinio mėgėjams esame įdomūs, nes galime jiems pasiūlyti ne tik aukšto lygio šalies ir Europos turnyrų krepšinį, bet ir puikias pramogas rungtynių renginių metų didžiausiose sostinėje arenoje. Džiaugiamės sėkminga šiuo metu mūsų komandos žaidžiama atkarpa ir įspūdinga pergale prieš „Žalgirį“. Po jos susidomėjimas abonementais ženkliai išaugo“, – sakė „Wolves Twinsbet“ direktorius Andrius Žiauberis.

Krepšinio mėgėjams yra siūloma išsirinkti jiems tinkančius abonementus iš trijų kategorijų – „Silver“ (149 Eur), „Gold“ (199 Eur) arba „Premium“ (249 Eur). Artėjant sezono pradžiai jų kainos didės.

Įsigysiantys „Silver“ ir „Gold“ kategorijų abonementus turės savo pasirinktą nuolatinę vietą „Twinsbet“ arenoje visose komandos organizuojamose rungtynėse šalies čempionate ir Europos turnyre, jei komanda jame dalyvaus, taip pat – KMT taurės ketvirtfinalio etape.

„Premium“ kategorijos abonementų savininkai be savo nuolatinės vietos namų rungtynėse taip pat galės naudotis papildomai patogumais – atskiru įėjimu, nemokama rūbine bei atskirais barais.

Įsigyti abonementai krepšinio mėgėjams padės sutaupyti nuo 40 iki 70 procentų lyginant su atskirų viso sezono namų rungtynių bilietų kainomis. 

Abonementus platina bendrovė „Bilietai.lt“. Juos įsigyti krepšinio gerbėjai gali jiems patogiausiu būdu tiek internetu, tiek fizinėse bendrovės kasose.

(Vytauto Dranginio nuotr.)

2024.05.07
Komanda
Rasheed Sulaimon
Rasheed Sulaimon
Gynėjas
1
Christian Mekowulu
Christian Mekowulu
Puolėjas
2
Adas Juškevičius
Adas Juškevičius
Gynėjas
3
Garrison Brooks
Garrison Brooks
Centras
4
Eigirdas Žukauskas
Eigirdas Žukauskas
Puolėjas
6
Vaidas Kariniauskas
Vaidas Kariniauskas
Gynėjas
8
Regimantas Miniotas
Regimantas Miniotas
Centras
10
Kristupas Žemaitis
Kristupas Žemaitis
Gynėjas
13
Tre'Shawn Thurman
Tre'Shawn Thurman
Puolėjas
15
Vitalijus Kozys
Vitalijus Kozys
Puolėjas
19
Arnas Beručka
Arnas Beručka
Gynėjas
21
Artūrs Žagars
Artūrs Žagars
Gynėjas
32
Jeffery Taylor
Jeffery Taylor
Puolėjas
44
Wolves shop
Partneriai
Twinsbet
Twinsbet arena
Avis
Atlas
Hila
LOOP
LKL
Kaunėno parama
Shop
Neodenta
on stage
BGS
Naujienos
Naujienos
Subscribe
V. Kariniauskas po pirmųjų ketvirtfinalio rungtynių: „Ačiū Dievui, kad jos pavyko pergalingai“

(Elvio Žaldario nuotr.)