Rungtynės
{{ addZero(days) }} d. {{ addZero(hours) }} val. {{ addZero(minutes) }} min. {{ addZero(seconds) }} sek.

Vilniaus „Wolves“
WOL
JUV
Uniclub Casino - Juventus

2024.03.30 17:00
šeštadienis
Betsafe-LKL Betsafe-LKL
Avia Solutions Group arena
2024.03.24
Betsafe-LKL
Vilniaus „Rytas“
RYT
99 - 83
99 - 83
WOL
Vilniaus „Wolves“
Avia Solutions Group arena
Naujienos
„Wolves“ klubas ir Simas Kučas bendrų veiklų nebevykdys
„Wolves“ klubas ir Simas Kučas bendrų veiklų nebevykdys

Vilniaus „Wolves“ krepšinio klubas, reaguodamas į viešojoje erdvėje pirmadienį kilusį konfliktą, kuriame dalyvavo vienas iš klubo ambasadorių Simas Kučas, informuoja, kad su šiuo ambasadoriumi nebetęs bendrų veiklų.

Klubas dar kartą atsiprašo visų, kuriuos šis incidentas palietė tiesiogiai ar netiesiogiai, įžeidė ir privertė jaustis nemaloniai.

Bet kokie įžeidžiantys pasisakymai, nesantaika, bet kokio lygio agresiją ar netoleranciją skatinantys veiksmai niekaip neatspindi klubo deklaruojamų vertybių.

2024.03.26
„Wolves“ laukia medikų uždegtos žalios šviesos A. Žagaro sugrįžimui
„Wolves“ laukia medikų uždegtos žalios šviesos A. Žagaro sugrįžimui

Reabilitaciją po sunkios traumos tęsiantis Vilniaus „Wolves“ legionierius iš Latvijos Artūras Žagaras nekantrauja prisijungti prie komandos treniruočių. Vis tik, kovo mėnesio pradžioje į Lietuvą iš Turkijos, kurioje jam buvo atlikta kelio raiščių operacija, sugrįžęs krepšininkas pažadų apie galimą greitą sugrįžimą dalinti nebuvo linkęs.

„Pats, žinoma, noriu sugrįžti kuo greičiau, todėl esu dėkingas mane supantiems žmonėms, kurie mane pristabdo. Sunku pasakyti konkrečią datą. Bet, jei viskas vyks taip, kaip turėtų būti, nežinau, gal balandžio vidurys ar jo pabaiga. Tai priklausys nuo to, kaip reaguos mano kelis. Dabar dirbame labai intensyviai ir kelis kol kas reagavo gerai. Todėl, tikiuosi, kad grįšiu greitai“, – vylėsi A. Žagaras.

Pasak „Wolves“ komandos kineziterapeutės Gintarės Katkutės-Lackės, gynėjo reabilitacija artėja prie pabaigos, šiuo metu ji jau yra pasiekusi paskutinį etapą, kuriame daug dirbama su kamuoliu, atliekant aikštelėje įvairius individualius krepšinio elementus.

„Pati reabilitacija prasideda nuo amplitudės – nuo prižiūrėjimo, kad tas kelis netintų, kad skysčiai išsivaikščiotų, kad atgautų pilną amplitudę. Kitas etapas yra jėga. Trečias etapas – daugiau sprintai, linijinis bėgiojimas tiesiai, šonais. Vėliausi etapai yra kai pridedi daugiau krypties keitimo ir paskutinis, kai yra krepšinio pratimai aikštelėje, individualios treniruotės su treneriais. Mes jau esame paskutiniame etape. Su treneriu Mariumi Leonavičiumi kartu prižiūrime Artūrą ir su juo dirbame dvi savaites. Suteikiame aikštelėje daugiau pratimų, kad jis galėtų pajusti kamuolį, jį valdyti“, – apie tai, kas šiuo metu yra atliekama reabilitacijos metu kalbėjo sporto medicinos specialistė.

Jos teigimu, artimiausiu metu planuojamas vizitas pas medikus, kurie įvertins A. Žagaro kelio būklę, reabilitacijos metu pasiektą progresą. Nuo jų verdikto priklausys, ar latvis pagaliau galės prisijungti prie komandos treniruočių.

„Šią savaitę eisime pas daktarus ir pažiūrėsime, ar gausime leidimą. Tikėsimės, kad viskas gerai gyja, kad funkciškai viskas gerai, atgauta pilna jėga. Tik gavus leidimą, galėsime jį inkorporuoti į komandines treniruotes. Treniruojantis su komanda viskas vyks progresyviai. Nuo treniruočių ritmo priklausys, kaip tas kelis sureaguos. Jei viskas bus gerai, tikimės, kad per 2-3 savaites sugrįš į varžybų ritmą“, – sakė G. Katkutė-Lackė.

Puikiai praėjusiais metais pasaulio taurėje pasirodęs A. Žagaras neslėpė, kad galvoje sukasi mintys apie galimybę apsivilkti rinktinės marškinėlius šią vasarą ir padėti savo šalies nacionalinei komandai kautis atrankos turnyre dėl bilieto į Paryžiaus olimpines žaidynes. 

„Nacionalinė rinktinė bus vasarą. Žinoma, apie ją galvoju. Tačiau pagrindinis tikslas dabar yra sugrįžti į „Wolves“ komandą, tikiuosi, dar iki atkrintamųjų, sužaisti kelias rungtynes, susigrąžinti jų ritmą ir, visų pirma, padėti šiai komandai. O tada ateis ir vasara“, – toli į priekį nežiūrėjo vienas iš Latvijos rinktinės lyderių.

Krepšininkas šio sezono šalies čempionate vidutiniškai įmetė po 12 taškų, atliko po 5 rezultatyvius perdavimus ir atkovojo po 3 kamuolius, rinkdamas po 13 naudingumo balų per ketverias sužaistas rungtynes.

(Sauliaus Čirbos nuotr.)

2024.03.26
Sostinės derbyje „Wolves“ pergalės neiškovojo
Sostinės derbyje „Wolves“ pergalės neiškovojo

Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) įvyko trečiasis sostinės derbis. Jame sudėtingą pergalę pasiekė Vilniaus „Rytas“ (17-4), kuris 99:83 (27:19, 23:25, 19:25, 30:14) nugalėjo sostinės „Wolves“ (15-8).

Taip antroje vietoje esantys vilniečiai padidino atotrūkį nuo savo artimiausių konkurentų turnyro lentelėje.

Pirmąją tarpusavio akistatą „Wolves“ buvo laimėjusi 84:74, antrąją „Rytas“ – 89:72.

„Ryto“ ekipa užtikrinčiau pradėjo susitikimą (17:10), o Lukas Uleckas atsakinėjo į Garrisono Brookso metimus. Po pirmojo ketvirčio „Rytas“ pirmavo 27:19, bet situacija greitai kito.

Nepaisant to, kad po Gyčio Masiulio metimo „Ryto“ persvara tapo dviženklė (29:19), savuosius šansus išnaudojo Tre‘Shawnas Thurmanas – 26:30. Į puolimą įsijungus ir kitiems legionieriams, „Wolves“ artėjo vis labiau, kol Jeffery Tayloras rezultatą lygino – 38:38.

Vis tik „Rytas“ savo trapų pranašumą atstatė ir po dviejų ketvirčių buvo priekyje 50:44.

Prireikė kiek daugiau nei minutės, kad deficitą „Wolves“ panaikintų (50:50), tad užvirė labai lygi kova. Eigirdas Žukauskas ir Martynas Echodas apsikeitė taškais, J.Tayloras bei Javinas DeLaurier – taip pat, bet nė viena ekipa per trečią ketvirtį atitrūkti nesugebėjo – 69:69.

„Wolves“ su gera energija pradėjo ketvirtąjį kėlinį (73:69), nors nuotaiką jiems gadino Lukas Uleckas – 71:73. Marcusas Fosteris užvedinėjo „Rytą“ (84:77), tad aikštės šeimininkai tolo. Sudėtingą metimą pataikė Arnas Velička, prasiveržė ir M.Echodas, o „Wolves“ situacija prastėjo – 79:90. Galiausiai pats M.Fosteris galutinai pražudė „Wolves“.

„Wolves“: Jeffery Tayloras 22, Christianas Mekowulu ir Rasheedas Sulaimonas – po 12, Tre‘Shawnas Thurmanas 11, Eigirdas Žukauskas 10, Garrisonas Brooksas 6, Kristupas Žemaitis 4, Regimantas Miniotas 3, Vaidas Kariniauskas 2, Arnas Beručka 1. Vitalijus Kozys nepasižymėjo.

„Rytas“: Marcusas Fosteris 31, Martynas Echodas 20 (10 atk. kam.), Arnas Velička 12.

Trenerių komentarai

(Sauliaus Čirbos nuotr.)

2024.03.24
„Wolves“  centras G. Brooksas apie Vilniaus derbį: „Beprotiškos rungtynės su beprotiška atmosfera“
„Wolves“ centras G. Brooksas apie Vilniaus derbį: „Beprotiškos rungtynės su beprotiška atmosfera“

Sekmadienį šalies krepšinio mėgėjų dėmesį kaustys Vilniaus derbis tarp „Wolves“ ir „Ryto“ komandų. Po dviejų „Betsafe-LKL“ ratų šių komandų ratų tarpusavio akistatoje – pusiausvyra, po sykį laimėjo abi ekipos.

Trečiąją čempionate dvikovą abu sostinės klubai pasitinka skirtingų nuotaikų. Vilkai praėjusiame ture sužaidė puikias rungtynes, įveikdami svečius iš Panevėžio ir sustiprindami savo šansus reguliaraus sezono etape išlikti trejetuke. Savo ruožtu, „Rytas“ po trilerio namuose paskutinėmis sekundėmis nusileido varžovams iš uostamiesčio.

Turnyro lentelėje antrąją vietą užimantis „Rytas“ yra rezultatyviausia lygos komanda. Todėl nenuostabu, kad, kalbėdamas apie laukiančias rungtynes „Wolves“ vidurio puolėjas Garrisonas Brooksas neabejojo, kad sėkmė sekmadienį lydės tą komandą, kuri sėkmingiau darbuosis prie savo krepšio.

„Žinome, kad „Rytas“ yra puiki komanda, šiame sezone žaidžianti gerą krepšinį, turinti puikių krepšininkų ir gerai treniruojama. Norėdami ją įveikti turėsime būti stiprūs fiziškai ir neleisti jiems įsibėgėti. Teks sunkiai ir kantriai dirbti gynyboje. Manau, kad būtent gynyba lems šių rungtynių nugalėtoją. Kas bus geresni ginantis, kas geriau kontroliuos tempą, tie ir džiaugsis pergale. Tikiuosi, kad mes būsime ta komanda“, – apie būsimą mačą kalbėjo „Wolves“ amerikietis.

Prieš jį G. Brooksas pasidalino mintimis savo tobulėjimą Lietuvoje, trenerių pokyčius „Wolves“ komandoje, Vilniaus derbį ir dar neišbandytus lietuviškus patiekalus.

Tai tavo debiutinis sezonas Europoje. Kokius didžiausius iššūkius teko įveikti per šiuos kelis mėnesius nuo atvykimo į Lietuvą?

Kiekvienos rungtynės čia pasižymi dideliu fiziškumu. Taip pat labai svarbu nepraleisti net smulkiausių detalių kiekviename epizode, tiek puolime, tiek gynyboje, nes varžovai už tai iškart baudžia. Tai man buvo sunkiausia atvykus. Tačiau, pamažu prie to prisitaikiau ir dabar tai darau kur kas geriau.

Ką pavyko labiausiai patobulinti prisijungus prie „Wolves“?

Gynyboje problemų turėjau mažiausiai, tai sekasi visai neblogai. O puolant reikėjo pagerinti užtvarų statymą, geriau atsidengti puolime. Manau, tai patobulinau labiausiai.  

Po kelių mėnesių įvyko pokytis trenerių štabe. Ar teko susidurti su tokia situacija savo karjeroje?

Tai man nutiko pirmą kartą karjeroje, anksčiau tokioje situacijoje nebuvau buvęs. Tai yra patirtis man. Galvoju, kad komanda į tai reagavo gerai. Treneris Nedas yra puikus ir nuveikė didžiulį darbą, visų pirma, perteikdamas mums savo žinute, savo viziją, kaip jis nori, kad žaistume. Dabar žaidžiame ir dėl savęs, ir dėl jo. Norime, kad ta vizija suveiktų. Manau, kad esame geroje situacijoje ir einame teisinga kryptimi. 

Ar pasikeitimas vyr. trenerio poste kiek nors pakeitė tavo rolę komandoje?

Mano rolė iš esmės nepasikeitė. Jis tikisi tų pačių dalykų, ko norėjo ir buvęs treneris – dirbti gynyboje, padėti kitiems vyrukams ir, esant galimybei, atakuoti krepšį. Žinoma, kelis smulkius dalykus pakeitėme, bet jis nebuvo esminiai.

Koks yra tavo santykis su trenerių štabu? Kiek jie prisideda prie tavo tobulėjimo?

Viskas puiku. Kiekvienas jų įdeda savo darbo, kad aš būčiau geresnis. Visi treneriai yra labai pozityvus, susilaukiu tik konstruktyvios kritikos ar patarimų nepriklausomai nuo to, ar žaidžiu gerai, ar prasčiau. Žinau, kad jie nori, jog kiekvienose rungtynėse žaisčiau tik geriau. Man tai patinka ir padeda eiti į priekį.

Prie „Wolves“ prisijungei sunkiu komandos metu, kai ji buvo patekusi į duobę. Pastaruoju metu komanda vėl atrado savo veidą, fiksavo ir pergalių seriją, bet žaidimas vis dar nėra stabilus. Kaip tu gali paaiškinti tai, kad galite ne tik nesunkiai įveikti pagrindinius konkurentus kovoje dėl medalių, bet ir kelis sykius iš eilės pralaimėti turnyro lentelės viduryje esančiai Jonavos ekipai?

Sunku pasakyti, kodėl taip nutinka. Nemanau, kad tai yra dėl pasiruošimo rungtynėms. Joms visoms ruošiamės lygiai taip pat. Čia labiau yra dėl to, kaip žaidėme būtent tas rungtynes. Norėjome laimėti, bet varžovai buvo geresni, be to, pataikė gerus metimus, o mes strigome paprastuose dalykuose. Rungtynėse, kai ne viskas sekasi, privalome būti kietesni, kantriai žaisti savo žaidimą ir išlikti vienu kumščiu. Visi komandoje tai suprantame ir stengsimės, kad tai nepasikartotų.

Iki atkrintamųjų liko nedaug laiko. Kokius žaidimo elementus, tavo nuomone, komandai reikia pagerinti, norint sėkmingai kovoti dėl čempionato apdovanojimų?

Būtent to stabilumo, apie kurį ką tik kalbėjome, mums ir trūksta. Turime nuolat išlaikyti tą patį lygį ir intensyvumą gynyboje. Jei tai pavyks padaryti, būsime tikrai gera komanda. Mums viskas prasideda nuo gynybos. Kai esame nusiteikę ir susitelkiame gynyboje, būname sunkiai įveikiami. Būtent čia turime užtikrinti stabilumą. Gynyba yra raktas į pergales.

Sekmadienį komandos lauks trečiais šio sezono Vilniaus derbis. Viename jų tau jau teko sudalyvauti. Kas labiausiai tada įsiminė?

Tai buvo beprotiškos rungtynės su beprotiška atmosfera. Nors rezultatas mums buvo blogas, tačiau man patiko jose žaisti. Kiekvienas žaidėjas nori žaisti rungtynėse, kurioms yra skiriamas didelis dėmesys, kai visi nori jas pamatyti, jei ne arenoje, tai per televizorių. Atmosfera arenoje taip pat būna puiki, tai užveda, suteikia papildomos energijos, todėl tokių rungtynių metu gali nutikti įspūdingų epizodų. Kaip žaidėjas aš tiesiog mėgaujuosi turėdamas galimybę žaisti tokiose rungtynėse.

Pirmajame savo interviu po atvykimo į Lietuvą sakei, kad tikrai išbandysi Lietuvišką virtuvę. Ar jau pavyko ką nors paragauti?

Dar ne. Nors ir išbandžiau keletą restoranų, tačiau juose nebuvo kažko būtent lietuviško. Vis dar turiu planų išbandyti. Tiesa, kartą ragavau blynelių su varške. Nesu tikras, kad tai yra lietuviškas valgis ir gal tai yra labiau kaip desertas. Tačiau man jie visai patiko. Dar bandžiau sūrio pyragą, jautienos patiekalų, bet jie, galvoju, nėra išskirtinai lietuviški. Bet kuriuo atveju, dar turiu laiko išbandyti tikruosius lietuviškus patiekalus ir tikrai tą padarysiu.

 

Rungtynės „Avia Solutions Group“ arenoje tarp „Wolves“ ir „Ryto“ įvyks sekmadienį, kovo 24 d.

2024.03.23
Komanda
Rasheed Sulaimon
Rasheed Sulaimon
Gynėjas
1
Christian Mekowulu
Christian Mekowulu
Puolėjas
2
Adas Juškevičius
Adas Juškevičius
Gynėjas
3
Garrison Brooks
Garrison Brooks
Centras
4
Eigirdas Žukauskas
Eigirdas Žukauskas
Puolėjas
6
Vaidas Kariniauskas
Vaidas Kariniauskas
Gynėjas
8
Regimantas Miniotas
Regimantas Miniotas
Centras
10
Kristupas Žemaitis
Kristupas Žemaitis
Gynėjas
13
Tre'Shawn Thurman
Tre'Shawn Thurman
Puolėjas
15
Vitalijus Kozys
Vitalijus Kozys
Puolėjas
19
Arnas Beručka
Arnas Beručka
Gynėjas
21
Artūrs Žagars
Artūrs Žagars
Gynėjas
32
Jeffery Taylor
Jeffery Taylor
Puolėjas
44
Wolves shop
Partneriai
Naujienos
Naujienos
Subscribe
„Wolves“ klubas ir Simas Kučas bendrų veiklų nebevykdys

Vilniaus „Wolves“ krepšinio klubas, reaguodamas į viešojoje erdvėje pirmadienį kilusį konfliktą, kuriame dalyvavo vienas iš klubo ambasadorių Simas Kučas, informuoja, kad su šiuo ambasadoriumi nebetęs bendrų veiklų.

Klubas dar kartą atsiprašo visų, kuriuos šis incidentas palietė tiesiogiai ar netiesiogiai, įžeidė ir privertė jaustis nemaloniai.

Bet kokie įžeidžiantys pasisakymai, nesantaika, bet kokio lygio agresiją ar netoleranciją skatinantys veiksmai niekaip neatspindi klubo deklaruojamų vertybių.