Rungtynės

Šiaulių „Šiauliai“
ŠIA
WOL
Vilniaus „Wolves Twinsbet“

2024.04.27 17:00
šeštadienis
Betsafe-LKL Betsafe-LKL
Šiaulių arena
2024.04.20
Betsafe-LKL
Vilniaus „Wolves Twinsbet“
WOL
111 - 79
111 - 79
PZV
Pasvalio „Pieno žvaigždės“
Prienų sporto arena
Naujienos
V. Kariniauskas – apie įžaidėjų problemą, konkurenciją rinktinėje ir „Wolves Twinsbet“ bei karjerą keitusį pasaulio čempionatą
V. Kariniauskas – apie įžaidėjų problemą, konkurenciją rinktinėje ir „Wolves Twinsbet“ bei karjerą keitusį pasaulio čempionatą

Praėjusių metų vasaros pradžioje Lietuvos rinktinės įžaidėjas Vaidas Kariniauskas siejo savo ateitį Mažeikių „M Basket Delamode“ komandoje, tačiau Žemaitijos klubo marškinėlių taip ir neapsivilko. Po gero pasirodymo pasaulio čempionate, kuriame krepšinio mėgėjams labiausiai įsiminė rungtynėse su JAV komanda, krepšininkas pakeitė karjeros kryptį ir prieš sezono pradžią papildė Vilniaus „Wolves Twinsbet“ sudėtį.

Tinklalaidėje „Wolves podcast“ apsilankęs alytiškis sulaukė tiesaus žurnalisto Justo Naulicko klausimo, ar būtų likęs Mažeikiuose, jei ne solidus žaidimas planetos pirmenybėse.

„Manau, kad gerai žaidžiau visą čempionatą. Neįmečiau daug taškų, bet neblogai vedžiau komandą nuo suolo. Nedariau kažkokių išskirtinai gerų dalykų, bet dariau visus mažus dalykus, ko prašė treneris ir, manau, komandai padėjau tikrai gerai. Kas supranta krepšinį, tas matė. Nežinau, ar būčiau likęs Mažeikiuose. Negaliu spėliot, nes neįsivaizduoju“, – aiškaus atsakymo nerado V. Kariniauskas. 

Svarstydamas apie eilę metų Lietuvos rinktinę kankinančią įžaidėjų problemą, V. Kariniauskas prisiminė savo pirmuosius žingsnius krepšinyje ir įžvelgė anksčiau plačiai taikytos jaunimo rengimo sistemos klaidas dar sporto mokyklų lygmenyje.

„Turiu savo nuomonę ir pats tai praėjau, tai turėjau išgyventi. Lietuvoje tu arba nereikalingas būdavai dėl ūgio, kai mus imdavo į sporto mokyklas, arba, jei galima taip sakyti, paimdavo ir „nudroždavo“. Neleisdavo tavo kūnui augti pačiam, duodavo daug sunkių treniruočių, galvodavo, kad per tą sunkų darbą tu turi pasiekti, būtinai turi laimėti rungtynes. Jų daug – būdavo, kad per dieną sužaisdavau po dvejas ar trejas rungtynes. Tiesiog tų žaidėjų kūnai neatlaiko ir po to, kai ateina laikas, kai turi duoti rezultatą, jų nėra, nes mes padarėme, kad jų nebūtų“, – savo jaunystės patirtimi dalinosi 30 metų krepšininkas.

Tinklalaidės vedėjui svarstant, ar V. Kariniauskas bus tarp 3-4 kandidatų artėjančią vasarą prisijungti prie dėl olimpinio kelialapio kovosiančios rinktinės, pats „Wolves Twinsbet“ žaidėjas tikino, kad jam svarbiausia bus geras rinktinės pasirodymas atrankoje, o vėliau – ir olimpinėse žaidynėse, bet ne tai, ar pats sulauks kvietimo atstovauti Lietuvai.

„Ne aš sprendžiu, o treneris. Tuos, kurių jam reiks, jis pasiims. Ir svarbiausia, kad Lietuva būtų olimpiadoje, nes praeitoje jos nebuvo. Čia gal banaliai atsakiau. Bet jei aš būsiu rinktinėje, būsiu laimingas. Jeigu ne, mano šeima bus laiminga, nes aš būsiu namie. Svarbu, kad patektų rinktinė ir žaistų ten“, – šypsojosi V. Kariniauskas.

Kalbėdamas apie padidėjusią konkurenciją sostinės klubo gretose po to, kai į rikiuotę po traumos grįžo latvis Artūras Žagaras, jis įžvelgė tik pozityvius dalykus.

„Mano kitas matymas. Jei turi tris, keturis, penkis žmones, kurie gali žaisti pikenrolą, varytis kamuolį, priimti sprendimus, nuo to tik geriau. Kuo daugiau tokių žaidėjų aš norėčiau, jei būčiau treneriu. Galbūt, jei būčiau 20-ies metų Vaidas, ir būtų problemų. Bet dabar... Man visai pasisekė mano karjeroje, nemažai laimėjau titulų, nežiūrint kokiame lygyje žaidžiau. Vis dar norisi kažką laimėt. Tai žais tas, kas tą dieną žais geriausiai“, –  sakė V. Kariniauskas.

Visas pokalbis su V. Kariniausku – tinklalaidėje „Wolves podcast“.

(Roko Lukoševičiaus nuotr.)

2024.04.24
R. Sulaimonas – apie JAV jaunimo rinktinę, legendinius koledžus ir amerikietiškąjį burbulą
R. Sulaimonas – apie JAV jaunimo rinktinę, legendinius koledžus ir amerikietiškąjį burbulą

Rasheedas Sulaimonas 2012-2013 m. vasaromis buvo JAV jaunimo rinktinių narys. Pakeliui link Amerikos ir pasaulio čempionatų aukso medalių amerikietis jėgas vienijo su eile NBA ir Eurolygos žvaigždžių. Tarp jo komandos draugų buvo Marcusas Smartas, Aaronas Gordonas, Mike‘as Tobey, Elfridas Paytonas, Nigelis Williamsas-Gossas ir kiti.

Prekybos tinklas DEPO pristato pokalbį su Vilniaus „Wolves Twinsbet“ krepšininku Rasheedu Sulaimonu.

„Krepšinio pasaulis mažas. Su visais vyrukais, kuriuos išvardinote, žaidėme ir iki tol. Tuomet tai buvo varžymasis su draugais. Matydamas kaip aukštai jie pakilo, nesu nustebęs“, – prisiminimais dalinosi vilniečių lyderis.

„Taip, kartais šnektelime, – paklaustas, ar palaiko ryšį su kuriais nors rinktinės komandos draugais, atsakė R. Sulaimonas. – Marcusas Smartas yra iš Teksaso, su juo žaidžiau nuo aštuonerių. Nigelis taip pat – nuo 10-ies ar 11-os metų. Su visais jais turiu gerus santykius.“

Vėliau gynėjo kelias link profesionalaus sporto vedė per legendinius Djuko ir Merilando universitetus. R. Sulaimonas papasakojo, ką reiškia žaisti taip gerbiamose NCAA komandose.

„Taip, negali pralaimėti. Bet prie to pripranti. Kiekvienas rungtynes atsiduri po mikroskopu. Prie spaudimo arba palūžti, arba pripranti ir tiesiog žaidi krepšinį. Po kažkurio laiko tiesiog blokuoji visą aplinkos triukšmą ir grįžti prie to, ką darai geriausiai ir žaidi“, – sakė vienas naudingiausių lygos žaidėjų.

Visą pokalbį su R. Sulaimonu, pasakojusiu ir apie gyvenimo skirtumus JAV bei Europoje, galite pamatyti Betsafe-LKL TV „YouTube“ kanale.

(LKL informacija, Roko Lukoševičiaus nuotr.)

2024.04.23
A. Žagaras po sugrįžimo į aikštelę: „Esu dėkingas, kad gavau šansą vėl žaisti“
A. Žagaras po sugrįžimo į aikštelę: „Esu dėkingas, kad gavau šansą vėl žaisti“

Ilgai lauktas sugrįžimas įvyko. Vilniaus „Wolves Twinsbet“ legionierius iš Latvijos Artūras Žagaras po sunkios traumos šeštadienį „Betsafe-LKL“ čempionato rungtynėse prieš Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ ekipą pagaliau grįžo į aikštę.

Šis pasirodymas buvo vienintele intriga rungtynėse, nes sostinės ekipa užtikrintai pranoko svečių krepšininkus 111:79 (30:13, 30:31, 24:22, 27:13).

Praėjusių metų spalį sunkią kelio traumą patyręs 23-ejų A. Žagaras Prienuose į aikštę žengė pirmojo kėlinio pabaigoje.

Vos pasirodęs ant parketo, „Wolves“ gynėjas iškart pasižymėjo taikliu tolimu metimu, pakeldamas ant kojų visą savo komandos atsarginių suolelį.

„Esu laimingas, kad pavyko laimėti. Žinoma, aš esu dėkingas, kad po ilgo laiko gavau šansą vėl žaisti, ilgai to laukiau“, – iškart pasibaigus rungtynėms kalbėjo latvis.

Rungtynėse A. Žagaras sužaidė kiek daugiau nei 11 minučių, per jas pelnė 5 taškus, atliko įspūdingą rezultatyvų perdavimą Jeffery Taylorui, perėmė kamuolį, kartą suklydo, išprovokavo 2 pražangas ir surinko 3 naudingumo balus.

Gynėjas teigė, kad aikštelėje jautėsi puikiai ir traumos padariniai jo nei kiek netrikdė.

„Keliui šiuo metu viskas yra gerai, neskauda, nejaučiu nieko blogo. Bandau grįžti į ritmą ir būti pasiruošęs atkrintamosioms varžyboms“, – tikino žaidėjas.

„Wolves Twinsbet“ klubui iki reguliariojo „Betsafe-LKL“ sezono pabaigos liko vos trys mačais. Po pergalės prieš Pasvalio komandą vilniečiai užsitikrino trečiąją vietą prieš atkrintamąsias varžybas.

„Mes norime laimėti visas rungtynes. Mūsų tikslas – kiek įmanoma toliau nužygiuoti atkrintamosiose varžybose, o gal ir būti finale“, – neslėpė Vilniaus ekipos legionierius A. Žagaras.

Kitas rungtynes „Wolves Twinsbet“ balandžio 27-ąją žais išvykoje prieš „Šiaulių“ klubą.

(Roko Lukoševičiaus nuotr.)

2024.04.20
A. Žagaro sugrįžimas pažymėtas solidžia „Wolves Twinsbet“ pergale Prienuose
A. Žagaro sugrįžimas pažymėtas solidžia „Wolves Twinsbet“ pergale Prienuose

„Betsafe-LKL“ čempionatas vienam vakarui sugrįžo į Prienus, kur dominavo latvių talento sugrįžimo sulaukę Vilniaus „Wolves Twinsbet“ (19-8) krepšininkai. 

Šeimininkų teisėmis žaidę Nedo Pacevičiaus auklėtiniai 111:79 (30:13, 30:31, 24:22, 27:13) sutriuškino Pasvalio „Pieno žvaigždes“ (4-23) ir pratęsė savo pergalių seriją iki keturių.

Pasvaliečiams tai buvo keturioliktas pralaimėjimas paeiliui. Jokių vilčių patekti į atkrintamąsias nebeturintys pasvaliečiai nesėkmių seriją mėgins nutraukti per likusius tris mačus. Savo ruožtu, sostinės ekipa žemiau trečiosios vietos reguliariajame sezone nebenukris.

Vilniečiai reikalus spręsti ėmėsi nuo pat pirmųjų minučių. Įpusėjus pirmajam ketvirčiui komandas jau skyrė 10 taškų (16:6), tačiau skirtumas nenustojo augti – „Wolves Twinsbet“ kėlinį užbaigė su solidžia persvara (30:13). Antrajame kėlinyje puolimo mašiną įjungė ir pasvaliečiai, tačiau ginti savąjį krepšį jiems ir toliau buvo per sunku. Ketvirtį minimalia persvara (31:30) laimėjo „Pieno žvaigždės“, tačiau prieš pertrauką jų atsilikimas išliko nemažas – 44:60.

Po pertraukos taškų rinkimo tempas kiek nukrito, tačiau tai mačo eigos nekeitė. Prieš paskutiniųjų dešimties minučių atkarpą Vilniaus klubas jautėsi itin patogiai – 84:66. Ketvirtojo kėlinio pradžioje nominalūs šeimininkai galutinai išsprendė nugalėtojo klausimą, kuomet atotrūkis tapo nepadorus – 96:66. Paskutiniuoju vilniečių žaidėju, pelniusiu taškus, tapo Vitalijus Kozys, negana to, įmetęs 100-ąjį tašką (100:71). Finalinė sirena užbaigė dar vieną prastą pasvaliečių vakarą.

Šiame susitikime po pusmečio pertraukos ant parketo vėl žengė reabilitaciją atlikęs Artūras Žagaras. Latvis aikštėje praleido 11,5 minučių, per kurias realizavo vieną tritaškį iš šešių, abi mestas baudas, atliko 1 rezultatyvų perdavimą, sykį suklydo, išprovokavo 2 pražangas ir surinko 2 naudingumo balus.

„Wolves Twinsbet“: Jeffery Tayloras 19, Vaidas Kariniauskas 14, Tre'shawnas Thurmanas 12, Regimantas Miniotas 10, Christianas Mekowulu 9, Rasheedas Sulaimonas ir Garrisonas Brooksas po 8, Arnas Beručka ir Vitalijus Kozys po 7, Eigirdas Žukauskas ir Kristupas Žemaitis po 6, Artūrs Žagars 5.

„Pieno žvaigždės“: Kadeemas Jackas ir Jordanas Watsonas po 22, Simas Jarumbauskas 12.

Trenerių komentarai

(Roko Lukoševičiaus nuotr.)

2024.04.20
Komanda
Rasheed Sulaimon
Rasheed Sulaimon
Gynėjas
1
Christian Mekowulu
Christian Mekowulu
Puolėjas
2
Adas Juškevičius
Adas Juškevičius
Gynėjas
3
Garrison Brooks
Garrison Brooks
Centras
4
Eigirdas Žukauskas
Eigirdas Žukauskas
Puolėjas
6
Vaidas Kariniauskas
Vaidas Kariniauskas
Gynėjas
8
Regimantas Miniotas
Regimantas Miniotas
Centras
10
Kristupas Žemaitis
Kristupas Žemaitis
Gynėjas
13
Tre'Shawn Thurman
Tre'Shawn Thurman
Puolėjas
15
Vitalijus Kozys
Vitalijus Kozys
Puolėjas
19
Arnas Beručka
Arnas Beručka
Gynėjas
21
Artūrs Žagars
Artūrs Žagars
Gynėjas
32
Jeffery Taylor
Jeffery Taylor
Puolėjas
44
Wolves shop
Partneriai
Avis
Atlas
Hila
LOOP
LKL
Kaunėno parama
Shop
Neodenta
Twinsbet arena
on stage
BGS
Naujienos
Naujienos
Subscribe
V. Kariniauskas – apie įžaidėjų problemą, konkurenciją rinktinėje ir „Wolves Twinsbet“ bei karjerą keitusį pasaulio čempionatą

Svarstydamas apie eilę metų Lietuvos rinktinę kankinančią įžaidėjų problemą, V. Kariniauskas prisiminė savo pirmuosius žingsnius krepšinyje ir įžvelgė anksčiau plačiai taikytos jaunimo rengimo sistemos klaidas dar sporto mokyklų lygmenyje.

„Turiu savo nuomonę ir pats tai praėjau, tai turėjau išgyventi. Lietuvoje tu arba nereikalingas būdavai dėl ūgio, kai mus imdavo į sporto mokyklas, arba, jei galima taip sakyti, paimdavo ir „nudroždavo“. Neleisdavo tavo kūnui augti pačiam, duodavo daug sunkių treniruočių, galvodavo, kad per tą sunkų darbą tu turi pasiekti, būtinai turi laimėti rungtynes. Jų daug – būdavo, kad per dieną sužaisdavau po dvejas ar trejas rungtynes. Tiesiog tų žaidėjų kūnai neatlaiko ir po to, kai ateina laikas, kai turi duoti rezultatą, jų nėra, nes mes padarėme, kad jų nebūtų“, – savo jaunystės patirtimi dalinosi 30 metų krepšininkas.

Tinklalaidės vedėjui svarstant, ar V. Kariniauskas bus tarp 3-4 kandidatų artėjančią vasarą prisijungti prie dėl olimpinio kelialapio kovosiančios rinktinės, pats „Wolves Twinsbet“ žaidėjas tikino, kad jam svarbiausia bus geras rinktinės pasirodymas atrankoje, o vėliau – ir olimpinėse žaidynėse, bet ne tai, ar pats sulauks kvietimo atstovauti Lietuvai.

„Ne aš sprendžiu, o treneris. Tuos, kurių jam reiks, jis pasiims. Ir svarbiausia, kad Lietuva būtų olimpiadoje, nes praeitoje jos nebuvo. Čia gal banaliai atsakiau. Bet jei aš būsiu rinktinėje, būsiu laimingas. Jeigu ne, mano šeima bus laiminga, nes aš būsiu namie. Svarbu, kad patektų rinktinė ir žaistų ten“, – šypsojosi V. Kariniauskas.

Kalbėdamas apie padidėjusią konkurenciją sostinės klubo gretose po to, kai į rikiuotę po traumos grįžo latvis Artūras Žagaras, jis įžvelgė tik pozityvius dalykus.

„Mano kitas matymas. Jei turi tris, keturis, penkis žmones, kurie gali žaisti pikenrolą, varytis kamuolį, priimti sprendimus, nuo to tik geriau. Kuo daugiau tokių žaidėjų aš norėčiau, jei būčiau treneriu. Galbūt, jei būčiau 20-ies metų Vaidas, ir būtų problemų. Bet dabar... Man visai pasisekė mano karjeroje, nemažai laimėjau titulų, nežiūrint kokiame lygyje žaidžiau. Vis dar norisi kažką laimėt. Tai žais tas, kas tą dieną žais geriausiai“, –  sakė V. Kariniauskas.

Visas pokalbis su V. Kariniausku – tinklalaidėje „Wolves podcast“.

(Roko Lukoševičiaus nuotr.)