Rungtynės

Wolves Twinsbet
WOL
CBE
CBet

2024.09.22 18:40
sekmadienis
Betsafe-LKL Betsafe-LKL
Twinsbet arena
2024.06.11
Betsafe-LKL
7bet-Lietkabelis
LIE
98 - 87
98 - 87
WOL
Wolves Twinsbet
Kalnapilio arena
Naujienos
Draugiškų rungtynių ciklą „Wolves Twinsbet“ pradėjo pergale prieš Bundeslygos komandą
Draugiškų rungtynių ciklą „Wolves Twinsbet“ pradėjo pergale prieš Bundeslygos komandą

Savaitę Klaipėdoje stovyklavusi Vilniaus „Wolves Twinsbet“ pergalingai pradėjo draugiškų rungtynių ciklą. Būsimam sezonui besiruošianti sostinės komanda įveikė Lietuvoje viešinčią Rostoko „Seawolves“ 83:56 (27:13, 22:13, 21:14, 13:16).

Dvejas rungtynes jau sužaidusios Vokietijos Bundeslygos ekipos vyr. treneriui vos po 4 minučių teko prašyti minutės pertraukėlės, vilniečiams įgijus dviženklį pranašumą – 13:2, o sužaidus pirmąsias 10 minučių, „Wolves Twinsbet“ pirmavo 27:13.

Po dar vieno spurto antrojo ketvirčio viduryje Lietuvos klubo pranašumas išaugo iki 18 taškų (40:22), o ilsėtis komandos išėjo „Vilkams“ pirmaujant 49:26.

Iškart po pertraukos skirtumas dar sykį šoktelėjo, ir, likus žaisti vieną ketvirtį, „Wolves Twinsbet“ pirmavo 70:40. 

Paskutinio kėlinuko pradžioje vilniečiai pirmavo rekordine rungtynėse 33 taškų persvara (73:40), o rungtynes laimėjo 83:56.

„Wolves Twinsbet“: Tre‘Shawnas Thurmanas 18 (5 perimti kam.), Anthony Cowanas 15 (8 rez. perd.), Garrisonas Brooksas 12, Jeffery Tayloras 11, Marekas Blaževičius 8, Kristupas Žemaitis 7, Vaidas Kariniauskas 5, Danielis Baslykas 4, Matas Jogėla 2, Regimantas Miniotas 1. Vytenis Čižauskas ir Justinas Marcinkevičius nepasižymėjo.

Vyr. treneris Alessandro Magro po rungtynių išskyrė 17 komandos padarytų klaidų, tačiau rungtynių vaizdu aikštelėje liko nenusivylęs.

„Baigėsi pirma darbo savaitė. Esu patenkintas komandos nusiteikimu, energijos lygiu, kurį parodėme aikštelėje. Tai tik pirmosios rungtynės, stengėmės paskirstyti minutes. Šiek tiek per daug klydome, bet šiame etape tai yra normalu. Gerai klaidas daryti dabar, nes turime laiko ištaisyti jų priežastis, – sakė „Wolves Twinsbet“ strategas. – Jei pamenate, pirmosios treniruotės metu sakiau, kad dabar svarbiausia, jog visi žaidėjai būtų tame pačiame puslapyje. Šiandien mačiau visų nusiteikimą, energiją, todėl tuo labai džiaugiuosi.“

Antrąsias draugiškas rungtynes „Wolves Twinsbet“ planuoja sužaisti rugsėjo 4 d. Vilniuje su Pernu „Parnu Sadam“ iš Estijos.

2024.08.24
Į Lietuvą atvyko „Wolves Twinsbet“ gynėjas A. Andrewsas
Į Lietuvą atvyko „Wolves Twinsbet“ gynėjas A. Andrewsas

Penktadienio popietę Vilniaus oro uoste nusileido lėktuvas su „Wolves Twinsbet“ gynėju Andrew Andrewsu. Badalonos „Joventut“ gretose Ispanijoje praėjusį sezoną rungtyniavusiam amerikiečiui dar šią savaitę bus atlikta medicininė patikra, po kurios jis prisijungs prie savo naujosios komandos ir pradės ruoštis sezonui.

Dėl šeimyninių aplinkybių savaite vėliau nei kiti sostinės ekipos legionieriai į Lietuvą atvykęs 188 cm ūgio krepšininkas pripažino, kad turi mažai informacijos apie Lietuvą.

„Man tai jau yra 9 sezonas, kai profesionaliai žaidžiu krepšinį. Teko kelis sykius susidurti su Lietuvos komandomis per keletą metų. Tikrai žinau, kad krepšinis čia užima svarbią kultūros dalį, žmonės myli krepšinį. Todėl daugiausia, ką žinau, yra tai, kad tai yra tikra krepšinio šalis“, – sakė A. Andrewsas.

Krepšininkas pasidžiaugė po ilgos kelionės pagaliau pasiekęs naująją savo karjeros stotelę. Kelionė iš Sietlo į Vilnių per Amsterdamą truko 16 valandų. 

„Atvykti nėra sunku, sunkiau bus prisitaikyti prie laiko skirtumo, nes esu iš Vakarų pakrantės. Šiuo metu mano namuose yra 4 valanda ryto. Žinote, kaip tokiais atvejais būna. Esu tiesiog pavargęs, bet džiaugiuosi atvykęs“, – oro uoste kalbėjo „Wolves Twinsbet“ naujokas.

Paklaustas, ką veikė per vasaros atostogas, krepšininkas teigė, kad jos jam yra labai laukiamos, nes, grįžęs namo į valstijas, jis gali leisti laiką su savo mažamete dukra.

„Man tai yra vienas svarbiausių dalykų gyvenime“, – šypsojosi krepšininkas.

Klaipėdoje stovyklaujanti „Wolves Twinsbet“ šeštadienį sužais pirmąsias draugiškas rungtynes pasirengimo būsimam sezonui cikle. Vilniečių varžove bus Rostoko „Seawolves“ komanda, kovojanti Vokietijos Bundesligos čempionate.

(Sauliaus Čirbos nuotr.)

2024.08.23
„Wolves Twinsbet“ sužais bent ketverias draugiškas rungtynes (papildyta)
„Wolves Twinsbet“ sužais bent ketverias draugiškas rungtynes (papildyta)

Šiuo metu Klaipėdoje artėjančiam sezonui besiruošianti Vilniaus „Wolves Twinsbet“ komanda pasiruošimo cikle planuoja sužaisti mažiausiai ketverias draugiškas rungtynes.

Pirmasis jėgų pasitikrinimas įvyks rugpjūčio 24 d. Klaipėdoje prieš Lietuvoje viešinčią Vokietijos krepšinio Bundeslygos dalyvį Rostoko „Seawolves“.

Rugsėjo 7 d. „Wolves Twinsbet“ priims Klaipėdos „Neptūną“. Rungtynės vyks Vilniaus „Twinsbet“ arenoje už uždarų durų be žiūrovų.

Dar po savaitės, rugsėjo 14-15 d., Vilniaus komanda keliaus į Latvijos sostinę ir dalyvaus „Fracht Baltic Super Cup“ taurės keturių komandų turnyre, kurio pusfinalyje pirmąją jo dieną lauks Latvijos čempiono Rygos VEF iššūkis.

Priklausomai nuo pusfinalio baigties antrąją turnyro dieną „Wolves Twinsbet“ kausis arba dėl nugalėtojų vardo, arba sieks iškovoti trečiąją vietą mažajame finale. Vilniečių varžovas paaiškės po antrojo pusfinalio, kuriame susitiks Latvijos vicečempionė Rygos „Rigas Zell“ ir Panevėžio „7bet-Lietkabelis“ 

Esant poreikiui, pasirengimo sezonui tvarkaraštis gali pasipildyti papildomomis draugiškomis rungtynėmis.

PAPILDYTA: „Wolves Twinsbet“ sužais dar vienas draugiškas rungtynes. Jose rugsėjo 4 d. „Twinsbet“ arenoje vilniečiai susitiks su Pernu „Parnu Sadam“ iš Estijos.

 

(Mato Baranausko nuotr.)

2024.08.23
Anthony Cowanas apie žaidimo stilių, Alleno Iversono įtaką ir norą įrašyti „Wolves Twinsbet“ į krepšinio žemėlapį
Anthony Cowanas apie žaidimo stilių, Alleno Iversono įtaką ir norą įrašyti „Wolves Twinsbet“ į krepšinio žemėlapį

Vasarą prie Vilniaus „Wolves Twinsbet“ prisijungęs gynėjas Anthony Cowanas krepšinio ekspertų yra įvardijamas kaip vienas įdomesnių šalies komandas papildžiusių žaidėjų, kurio žaidimą bus įdomu stebėti.

Iš Graikijos, kurioje praleido trejus metus, į Lietuvą praėjusią savaitę atvykęs 183 cm ūgio krepšininkas dar oro uoste pripažino, kad jaučiasi šiek tiek nejaukiai, nes artimiausią sezoną žais nežinomoje jam naujoje šalyje ir naujoje komandoje.

Vis tik, po savaitės praleistos besiruošiant būsimam sezonui, amerikietis didžiausiu laukiančiu iššūkiu laiko būtinybę prisitaikyti prie vietinės lygos ir joje žaidžiamo krepšinio.

„Sakyčiau, didžiausias iššūkis bus nauja lyga, kitoks jos krepšinis. Persikėlęs į Europą supratau, kad joje krepšinis skiriasi priklausomai nuo šalies. Čia jis turėtų skirtis, bet man neblogai sekasi prisitaikyti. Nežinau, ar sunku, bet tikrai bus naujas iššūkis“, – svarstė A. Cowanas. 

Pirmajame savo interviu jis papasakojo apie įsiliejimo į naują komandą detales, dar vieno „Wolves Twinsbet“ komandos naujoko Arnoldo Kulbokos patarimus, demonstruojamą žaidimo stilių, girdimą balsą aikštelėje, vaikystėje pasirinktą krepšinį, mėgstamiausio krepšininko Alleno Iversono įtaką, sportą mėgstančią savo šeimą, sezono tikslus ir laisvalaikio pomėgius.

– Kas tau yra svarbiausia įsiliejant į naują komandą?

– Svarbiausia – bendrauti per treniruotes, atliekant pratimus ar derinių. Net ir smulkmenos, kaip sumušti delnais padeda chemijai, vakarienės. Reikia stengtis suprasti vienas kitą ne tik kaip krepšinio žaidėjams. Manau, kad tai svarbiausia. Mes visi atvykome iš skirtingų vietų, su įvairiomis patirtimis, todėl svarbu tai suprasti. Bet taip pat smagu sužinoti ir išmokti įdomių dalykų apie kitus žmones. Tai nauja, bet mums tai praverčia.

– Kalbant apie komandos draugus, čia yra vienas tau pažįstamas veidas – Arnoldas Kulboka, su kuriuo žaidei Graikijoje. Ar prašei jo patarimų prieš ar po sutarties pasirašymo?

– Pernai su juo kalbėjau, nes buvo galimybė, kad bučiau čia atvykęs dar tada. Daug klausinėjau jo apie miestą, nes jis yra iš Lietuvos. Jis daug papasakojo, bet tai pat sakė, kad kai ką reikia patirti pačiam. Žinoma, svarbiausia – oras, visi klausia, koks čia oras. Klausiau įvairių dalykų ir jis man gerai viską paaiškino. Aš mėgstu patirti dalykus pats, prieš susidarydamas savo nuomonę. Bet taip, jis man tikrai šiek tiek padėjo.

– Kaip apibūdintum savo žaidimo stilių? Ką gali duoti komandai?

– Mano žaidimo stilius – greitas. Man patinka žaisti greitai. Žaidžiu su energija, mėgstu žaisti aukštu tempu. Man tiesiog patinka tuo mėgautis. Kai tai tampa darbu, pamiršti, kad tai yra sportas, kurį mėgsti. Man patinka smagiai leisti laiką. Stengiuosi įtraukti komandos draugus. Noriu įtraukti ir žiūrovus. Tiesiog mėgaujuosi tuo ir dalinuosi meile žaidimui. Manau, tai geriausias apibūdinimas, kad visi kartu mėgautumės žaidimu, kurį mylime.

– Būdamas 26-erių dar esi jaunas krepšininkas. Kokius savo įgūdžius norėtum patobulinti?

– Galėčiau būti šiek tiek garsesnis. Visada buvau tylenis tiek aikštėje, tiek šalia jos. Tiesiog esu labiau uždaras. Augdamas supratau, kad įžaidėjas turi turėti balsą aikštelėje. Tu turi būti kuo garsesnis, turi užtikrinti, kad vaikinai tave girdėtų. Manau, kai jie girdi tavo balsą, tada pradeda tavimi pasitikėti. Jaučiu, kad man tai svarbiausia. Išreikšti save balsu. Stengtis kalbėti garsiau, bandyti, kad komandos draugai prie manęs prisitaikytų, o aš taip pat prisitaikyčiau prie jų. Manau, tai geriausiai pavyksta, kai moki bendrauti, kalbėti garsiai ir naudoti savo balsą. Tai svarbiausias dalykas, kurį noriu toliau tobulinti.

– Kodėl vaikystėje pasirinkai šią sporto šaką?

– Vaikystėje žaidžiau krepšinį, bet mėgau ir amerikietišką futbolą. Tai buvo sportas, kuris man labai patiko. Mano tėvas jį žaidė. Man taip pat gerai sekėsi. Kažkas sakė, kad futbole esu geresnis nei krepšinyje. Laikui bėgant, vis labiau pamilau krepšinį. Jis tiesiog mane užkabino. Sakyčiau, būnant 13 ar 14 metų žaidimas mane tiesiog užbūrė. Supratau, kad sporte galiu padaryti gerų dalykų. Pats pradėjau norėti lankyti sporto salę, pats pastebėjau, kad gerinu savo žaidimą. Iš tiesų pamilau procesą, kaip tapti geru krepšininku. Jaunystėje buvo nelengva. Tėtis buvo treneris, tad augant šeimoje buvo iššūkių. Galiausiai, žaidimą įsimyli greit, nes jis toks natūralus. Krepšinis yra toks, kad visada tau atsilygina tiek, kiek į jį įdedi pastangų. Tai vienas dalykų, kurie man visada patiko. Sakyčiau, kad pamėgau jį gana greitai.

– Papasakok apie savo šeimą. Kiek ji svarbi tavo krepšinio kelyje? 

– Turiu labai artimą šeimą. Tai tikrai krepšinio šeima. Per trejus metus užsienyje manęs aplankyti ir pažiūrėti kaip žaidžiu atvyko dauguma šeimos narių. Žaidžiau koledže savo gimtajame mieste, tad kiekvienose rungtynėse būdavo visa šeima ir draugai, kurie mane palaikė. Labai artima šeima. Šeima, kuri myli sportą, yra šalia ir laikosi kartu. Taip, aš juos myliu.

– Turi brolių ar serų?

– Turiu dvi jaunesnes seseris. Viena baigė žaidė krepšinį, kai mokėsi Džordžtauno universitete, jaunesnioji sesuo vis dar studijuoja. Turiu pusbrolių, žaidžiančių krepšinį. Beveik visi kažkiek užsiima sportu, visi juo domimės.

– Ar turi mėgstamą krepšininką, kuri turėjo tau įtakos augant?

– Allenas Iversonas. Jis mano visų laikų favoritas. Štai čia, ant kojos, turiu jo atvaizdą. Už tai, ką jis reiškė krepšiniui – jo laisvė žaidžiant, būti savimi aikštėje, tai daryti savaip. Jis buvo mėgstamiausias ne tik dėl žaidimo, bet ir už aikštės ribų. Žinoma, kaip ir daugelis šalia jos turėjo problemų, bet jis įkūnijo idėją būti savimi, mėgautis žaidimu ir žaisti kaip nori. Tai man buvo svarbiausia.

– Kokie tavo asmeniniai tikslai būsimame sezone?

– Mano tikslas – nukeliauti kuo toliau Europos taurės turnyre. Žinoma, norėčiau laimėti ir Lietuvos krepšinio lygą. Bet iš tiesų, aš žinau, kad klubas dar yra naujas, man patinka, kad kuriame naują kultūrą, kad mažai kas žino apie klubą. Mano tikslas – įrašyti „Wolves Twinsbet“ į krepšinio žemėlapį, kad visi žinotų, jog yra klubas, rimtai žiūrintis į krepšinį, rimtai žiūrintis į pergales. Taigi, man tai labai svarbu ir, tikiuosi, tai pavyks pasiekti.

– Ar turi kokių nors pomėgių, kurie padeda pailsėti po treniruočių ir rungtynių?

– Jaučiuosi normalus – mėgstu žaisti video žaidimus, atsipalaiduoti, pabūti ramus. Neturiu daug didesnių pomėgių. Norėčiau turėti kokį nors rimtesnį. Būtinai susirasiu. Tai dar vienas dalykas, kurį noriu padaryti. Norėjau rasti tokį, kuris atitiktų mano stilių. Bet nežinau. Dažniausiai atsipalaiduoju, žaidžiu video žaidimus, bet ne per daug. Esu gana ramus vaikinas.

– Kokius vaizdo žaidimus mėgsti žaisti?

– Esu didelis futbolo fanas – „Madden“ serija, „College Football“ serija. Man patinka sportiniai žaidimai. Kaip sakiau, visada buvau didelis futbolo gerbėjas, todėl visada smagu tiesiog žaisti žaidimą video žaidime. Ne per daug pomėgių. Reikia surasti naują. Tikrai rasiu ką nors gero.

(Mato Baranausko nuotr.)

2024.08.22
Komanda
Anthony Cowan
Gynėjas
1
Garrison Brooks
Vidurio puolėjas
4
Vaidas Kariniauskas
Gynėjas
8
Daniel Baslyk
Puolėjas
9
Regimantas Miniotas
Puolėjas
10
Andrew Andrews
Gynėjas
12
Kristupas Žemaitis
Gynėjas
13
Tre'Shawn Thurman
Puolėjas
15
Marek Blaževič
Vidurio puolėjas
22
Matas Jogėla
Gynėjas
23
Jeffery Taylor
Puolėjas
44
Arnoldas Kulboka
Puolėjas
98
Wolves shop
Partneriai
Twinsbet
Twinsbet arena
Avis
Atlas
Hila
LOOP
LKL
Kaunėno parama
Shop
Neodenta
on stage
BGS
Naujienos
Naujienos
Subscribe
Draugiškų rungtynių ciklą „Wolves Twinsbet“ pradėjo pergale prieš Bundeslygos komandą

Savaitę Klaipėdoje stovyklavusi Vilniaus „Wolves Twinsbet“ pergalingai pradėjo draugiškų rungtynių ciklą. Būsimam sezonui besiruošianti sostinės komanda įveikė Lietuvoje viešinčią Rostoko „Seawolves“ 83:56 (27:13, 22:13, 21:14, 13:16).

Dvejas rungtynes jau sužaidusios Vokietijos Bundeslygos ekipos vyr. treneriui vos po 4 minučių teko prašyti minutės pertraukėlės, vilniečiams įgijus dviženklį pranašumą – 13:2, o sužaidus pirmąsias 10 minučių, „Wolves Twinsbet“ pirmavo 27:13.

Po dar vieno spurto antrojo ketvirčio viduryje Lietuvos klubo pranašumas išaugo iki 18 taškų (40:22), o ilsėtis komandos išėjo „Vilkams“ pirmaujant 49:26.

Iškart po pertraukos skirtumas dar sykį šoktelėjo, ir, likus žaisti vieną ketvirtį, „Wolves Twinsbet“ pirmavo 70:40. 

Paskutinio kėlinuko pradžioje vilniečiai pirmavo rekordine rungtynėse 33 taškų persvara (73:40), o rungtynes laimėjo 83:56.

„Wolves Twinsbet“: Tre‘Shawnas Thurmanas 18 (5 perimti kam.), Anthony Cowanas 15 (8 rez. perd.), Garrisonas Brooksas 12, Jeffery Tayloras 11, Marekas Blaževičius 8, Kristupas Žemaitis 7, Vaidas Kariniauskas 5, Danielis Baslykas 4, Matas Jogėla 2, Regimantas Miniotas 1. Vytenis Čižauskas ir Justinas Marcinkevičius nepasižymėjo.

Vyr. treneris Alessandro Magro po rungtynių išskyrė 17 komandos padarytų klaidų, tačiau rungtynių vaizdu aikštelėje liko nenusivylęs.

„Baigėsi pirma darbo savaitė. Esu patenkintas komandos nusiteikimu, energijos lygiu, kurį parodėme aikštelėje. Tai tik pirmosios rungtynės, stengėmės paskirstyti minutes. Šiek tiek per daug klydome, bet šiame etape tai yra normalu. Gerai klaidas daryti dabar, nes turime laiko ištaisyti jų priežastis, – sakė „Wolves Twinsbet“ strategas. – Jei pamenate, pirmosios treniruotės metu sakiau, kad dabar svarbiausia, jog visi žaidėjai būtų tame pačiame puslapyje. Šiandien mačiau visų nusiteikimą, energiją, todėl tuo labai džiaugiuosi.“

Antrąsias draugiškas rungtynes „Wolves Twinsbet“ planuoja sužaisti rugsėjo 4 d. Vilniuje su Pernu „Parnu Sadam“ iš Estijos.