Rungtynės

Vilniaus „Wolves Twinsbet“
WOL
NEP
Klaipėdos „Neptūnas“

2024.05.13 19:30
pirmadienis
Betsafe-LKL Betsafe-LKL
Twinsbet arena
2024.05.05
Betsafe-LKL
Vilniaus „Wolves Twinsbet“
WOL
97 - 93
97 - 93
ŽAL
Kauno „Žalgiris“
Twinsbet arena
Naujienos
Į atkrintamąsias žvelgiantis N. Pacevičius: „Banaliai skamba, bet viskas prasideda iš naujo“
Į atkrintamąsias žvelgiantis N. Pacevičius: „Banaliai skamba, bet viskas prasideda iš naujo“

Trečiąją vietą „Betsafe-LKL“ reguliariajame čempionate užėmusi Vilniaus „Wolves Twinsbet“ komanda pirmadienį, gegužės 13 d., pradės  atkrintamąsias varžybas. Sostinės komanda kelyje link pusfinalio sieks peržengti Klaipėdos „Neptūno“ barjerą. 

Seriją iki dviejų pergalių vilkai pradės namuose, „Twinsbet“ arenoje, o po dviejų dienų keliaus į uostamiestį. Jei prireiks trečiųjų rungtynių, jos įvyks šeštadienį Vilniuje.

Kalbėdamas apie laukiančią atkrintamųjų varžybų pradžią, „Wolves Twinsbet“ komandos vyr. treneris Nedas Pacevičius neslėpė, kad į krepšinio bendruomenės kalbas apie būsimą sostinės komandų akistatą pusfinalyje jis dėmesio nekreipia ir visas savo mintis skiria artimiausioms rungtynėms. Pasak krepšinio specialisto, tokį nusiteikimą jis stengėsi perteikti ir savo komandai nuo to momento, kai stojo prie jos vairo.

„Žinome, kad kaina ir atsakomybė rungtynių bus visai kita. Norėtųsi, bet dar nesame ta komanda, kuri galėtų žiūrėti kažkur toli. Turime kitas rungtynes su „Neptūnu“, turime jas namie ir turime apie jas galvoti. Bandžiau įteigti komandai, man tapus jos treneriu, niekas nesikeičia ir dabar, kad mums artimiausios rungtynės yra pačios svarbiausios. Sezonu metu vyko Europos taurė, savaitgalį – lygos rungtynės, mes nežiūrėjome kažkur toliau. Dabar viskas eina panašiai“, – sakė N. Pacevičius.

„Wolves Twinsbet“ strategas atsakė į žurnalisto Tomo Langvinio klausimus apie laukiančią ketvirtfinalio seriją, apžvelgė būsimo varžovo stipriąsias savybes, savo komandos lyderių svarbą, galimą komandos rezervą, į formą sugrįžtančio Artūro Žagaro naudą, taip pat atsiminė skaudžias praėjusio sezono atkrintamųjų varžybų pamokas.

Reguliariajame čempionate tris kartus žaista su „Neptūnu“, iškovotos trys pergalės. Ar tai yra pranašumas?

Reikia atskirti tas tris pergales, nes jos buvo pasiektos skirtingais sezono laikotarpiais. Kad ir kaip banaliai skamba, bet viskas prasideda iš naujo. Net paėmus tas paskutines rungtynes su jais Klaipėdoje, matėme, kad komanda yra gerame pakilime, išsiryškinusi savo stiprybes. Bus pakankamai reikalų juos stabdyti. Iš visų tų anksčiau žaistų rungtynių galime kažką pasiimti, tam tikrus momentus, bet atkrintamosiose prasidės kiti dalykai, mažiau taktikos, mažiau kažkokių gudrybių. Viskas  bus apie dideles širdis ir didelį norą.

Kur slypi „Neptūno“ didžiausia jėga, didžiausias pavojus varžovams?

Labai geras balansas tarp patyrusių žaidėjų kaip Žygimantas Janavičius, Deividas Gailius ar Mindaugas Girdžiūnas, ir beprotiškai didelio talento žaidėjų kaip Ąžuolas Tubelis ar Ignas Sargiūnas. Mes praėjusiais metais matėme, kad „Rytui“ buvo problemų su jais žaidžiant atkrintamosiose. Dabar, prisidėjus Tubeliui ir, kaip sakiau, išsiryškinus roles, tai yra labai pavojingas varžovas.

Paskutinėse pergalingose rungtynėse gerai sužaidė Jeffery Tayloras ir Rasheedas Sulaimonas. Ar jie yra tie lyderiai, kurie turi imtis atsakomybės sudėtingomis akimirkomis?

Mes visi turime būti tam pasiruošę. Mums nuo vasario mėnesio trūko tokių rungtynių, kokias turėjome praėjusią savaitę. Jose pasimatė tiek Jeffo, tiek Rasheedo veidas, kad sunkiais momentais jie nesikrato atsakomybės. Tu niekada nežinai, kokia bus diena, nežinome, kokia bus gynyba. Galbūt darys viską, kad neduoti išsimesti šiems žaidėjams. Atkrintamosios yra apie tai, kad atsakomybes turi būti pasiruošę imtis visi. Nebūtinai tai kalba apie metimus. Tai yra lyderystė tiek ant suolo, tiek rūbinėje. Tai yra labai svarbu ypač tokioje trumpoje serijoje iki dviejų pergalių. Kaip matėme pernai, viskas gali labai greitai apsisukti ir pasikeisti. Visi tokie smulkūs dalykai, nematomi krepšinio žiūrovui, nematomi aikštelėje yra labai svarbūs.

Paminėjote tą seriją, kuri „Wolves Twinsbet“ organizacijai buvo labai skaudi. Ką reikia prisiminti iš praėjusio sezono, ką išmokti, kad tai nepasikartotų ir šiais metais?

Ar tau pavyko, ar nepavyko praėjusi ataka, turi į kitą ataką eiti su švaria galva. Nepasisekus vienam ar kitam momentui, jų bus visokių, negali savęs užsiblokuoti, kad kažkas nepavyko ir dabar kažkas yra blogai. Yra 40 minučių rungtynės. Per šiuos metus praėjome tiek sunkių momentų žaisdami ir Europoje, ir Lietuvoje, kad, galvoju, tie sunkumai mus nuglūdino. Norisi tikėti, kad vyrai į pirmadienio rungtynes ateis su teisingu požiūriu. 

Vis daugiau naudos duoda Artūras Žagaras. Ko šioje serijoje galima tikėtis iš jo?

Pasisakiau po paskutinių rungtynių, kad per šiuos 8-9 mėnesius, per 30 reguliaraus sezono rungtynių jis su kai kuriais žaidėjais sužaidė tik 3 mačus. Rungtynėse su Pasvaliu, balandžio 20 d., su kai kuriais žaidėjais jis sužaidė pirmą kartą. Faktas, kad to ryšio dar ieškome. Jis labai nori, jis yra alkanas parodyti tiek sau, tiek kitiems, kad jau yra atsigavęs po traumos. Mes neabejojame tiek jo galimybėmis, tiek fizine kondicija. Tik reikia suprasti, kad komanda kažkaip lipdėsi, klijavosi vienaip ir, atėjus sąlyginai naujam žmogui, turime pradėti taikytis vieni prie kitų. Stengiamės, daug kalbame, dirbame. Bet kuriuo atveju, tai yra mūsų didžiulis pranašumas, kad jis grįžo. Prie tam tikrų situacijų, kaip matėme rungtynėse su „Žalgiriu“, jis mums buvo labai svarbus. Tikimės, kad atkrintamosiose jis dar pridės.

Akcentuojama, kad rungtynės su „Žalgiriu“ neturėjo jokios didelės reikšmės. Ar ji duoda papildomo emocinio užtaiso, pasitikėjimo savo žaidėjams? O gal nereikėtų užmigti ant tos emocijos?

Užmigti tikrai nereikia, bet jūs parodykite man Lietuvoje kitą komandą, kurie tiek laimi prieš „Žalgirį“, kad galėtų sakyti, jog nieko čia tokio. Taip, tai buvo vienos iš 30 reguliaraus sezono rungtynių ir tai buvo dar vienas taškas, bet mums nereikia apsimetinėti kažkuo. Šiais metais tas pats „Neptūnas“ du kartus laimėjo, mes esame antra komanda, kuri dusyk per sezoną laimi ir turėjo vienas lygiąsias. Mes džiaugiamės, nes nugalėjome gerą komandą, Eurolygos komandą, kuri lygiai taip ruošiasi lygos atkrintamosioms ir norėjo laimėti. Norėtųsi tikėti, kad papildomos emocijos ta pergalė mums pridėjo, bet, labai gera pastaba, užsiliūliuoti negalime.

„Wolves Twinsbet“ komandai šis sezonas buvo toks, kad, atrodo, nors surinkta sudėtis su daug potencialių žaidėjų, bet nebuvo galimybės parodyti tą potencialą. Dabar, kai visi žaidėjai yra sveiki, kiek procentais komanda rodo savo veidą ir kiek dar yra rezervo atkrintamosioms?

Norėčiau tikėti, kad to rezervo dar turime. Paėmus paskutines rungtynes su „Žalgiriu“, nekalbu apie rungtynes su „Neptūnu“, kur pirmoje pusėje tikrai daug kur nusileidome, bet po laimėtų rungtynių tu turi aibę variantų sužaisti dar geriau – laiku padaryt pražangą, laiku susirotuoti. Atkrintamosiose taip dalinai spręsis rungtynės būtent iš tokių epizodų. Neina kalba apie individualų žaidėjų pajėgumą, kad dar galėtų pridėti, bet būtent apie tuos komandinius veiksnius, susikalbėjimą, stipriųjų pusių išnaudojimą. Čia yra tos vietos, kur tikrai galime stiebtis į viršų. Tikimės, kad per tas likusias dienas mums pavyks bandyti tai išnaudoti.

Visos rungtynės yra svarbios, bet, žvelgiant į aikštės šeimininkus, pirmos rungtynės yra svarbesnės nei antros. Praeitų metų pavyzdys tai tik patvirtina. Nemanote?

Iš savo patirties galiu pasakyti. Dirbant Utenos komandoje ir žaidžiant ketvirtfinalyje pirmąsias rungtynes Panevėžyje, tikrai jautėsi, kad atvažiavome labiau atsipalaidavę nei šeimininkai. Tai kažkiek gal ir yra tiesos. Bet, manau, žaidėjai tą supranta. Mūsų komanda turi ir patyrusių žaidėjų, ir žaidėjų, kurie yra antri metai komandoje, kurie matė tas pamokas iš praėjusių metų. Turime pakankamai patirties, kad išlaikyti šaltas galvas.

Treneris Georgios Vovoras buvo kietas riešutėlis paskutinėse rungtynėse. Kokio žaidimo stiliaus jis yra propaguotojas? Koks yra „Neptūnas, kalbant apie patį žaidimą, ne asmenybes?

Daugiau sisteminė komanda, kuri, visų pirma, žaidžia kietai, viską pradeda nuo gynybos. Turi patyrusių, disciplinuotų žaidėjų. Matosi trenerio braižas. Žinome, kad atkrintamosiose galima tikėtis kažkokių siurprizų. Bandome ruoštis viskam, bet rungtynių metu viskas atsistos į tavo seną bagažą, tavo žaidėjų individualų meistriškumą ir jų nervus.

Ką prieš rungtynes akcentuosite savo žaidėjams?

Išlikti kartu, mėgautis ir sunkiais momentais nebijoti imtis atsakomybės.

 

Pirmosios ketvirtfinalio rungtynės „Twinsbet“ arenoje sekmadienį, gegužės 13 d., tarp „Wolves Twinsbet“ ir „Neptūno“ prasidės 19.30 val.

(Sauliaus Čirbos nuotr.)

2024.05.10
Krepšinio mėgėjai išgraibstė pirmuosius „Wolves Twinsbet“ abonementus
Krepšinio mėgėjai išgraibstė pirmuosius „Wolves Twinsbet“ abonementus

Ketvirtadienį, gegužės 2 d., prasidėjusi būsimo Vilniaus „Wolves Twinsbet“ sezono abonementų prekyba startavo sėkmingai. Krepšinio mėgėjai jau išgraibstė pirmuosius 300 abonementų už išskirtines kainas.

„Malonu, jog visi žemiausių kainų abonementai buvo išplatinti per tokį trumpą laikotarpį. Tai mums yra įvertinimas, kad sostinės krepšinio mėgėjams esame įdomūs, nes galime jiems pasiūlyti ne tik aukšto lygio šalies ir Europos turnyrų krepšinį, bet ir puikias pramogas rungtynių renginių metų didžiausiose sostinėje arenoje. Džiaugiamės sėkminga šiuo metu mūsų komandos žaidžiama atkarpa ir įspūdinga pergale prieš „Žalgirį“. Po jos susidomėjimas abonementais ženkliai išaugo“, – sakė „Wolves Twinsbet“ direktorius Andrius Žiauberis.

Krepšinio mėgėjams yra siūloma išsirinkti jiems tinkančius abonementus iš trijų kategorijų – „Silver“ (149 Eur), „Gold“ (199 Eur) arba „Premium“ (249 Eur). Artėjant sezono pradžiai jų kainos didės.

Įsigysiantys „Silver“ ir „Gold“ kategorijų abonementus turės savo pasirinktą nuolatinę vietą „Twinsbet“ arenoje visose komandos organizuojamose rungtynėse šalies čempionate ir Europos turnyre, jei komanda jame dalyvaus, taip pat – KMT taurės ketvirtfinalio etape.

„Premium“ kategorijos abonementų savininkai be savo nuolatinės vietos namų rungtynėse taip pat galės naudotis papildomai patogumais – atskiru įėjimu, nemokama rūbine bei atskirais barais.

Įsigyti abonementai krepšinio mėgėjams padės sutaupyti nuo 40 iki 70 procentų lyginant su atskirų viso sezono namų rungtynių bilietų kainomis. 

Abonementus platina bendrovė „Bilietai.lt“. Juos įsigyti krepšinio gerbėjai gali jiems patogiausiu būdu tiek internetu, tiek fizinėse bendrovės kasose.

(Vytauto Dranginio nuotr.)

2024.05.07
„Tarp Vilkų“ epizode – pergalė prieš „Žalgirį“ ir krepšinio sirgalių emocijos
„Tarp Vilkų“ epizode – pergalė prieš „Žalgirį“ ir krepšinio sirgalių emocijos

Sekmadienio vakarą Vilniaus „Wolves Twinsbet“ komanda puikiai užbaigė „Betsafe-LKL“ čempionato reguliarųjį sezoną, įspūdingose rungtynėse įveikdama lyderį Kauno „Žalgirį“ 97:93. Tai buvo antroji vilniečių pergalė šio sezono tarpusavio akistatoje.

Labai arti atspėto dvikovos taškų skirtumo buvo praėjusį sezoną sostinės komandai padėjęs ilgametis Lietuvos rinktinės masažuotojas, visų mylimas ir mėgstamas Juozas Petkevičius – Juozukas.

„Šiandien bus 84:87. Kieno pergalė, nesakau”, – šypsojosi Juozukas „Tarp Vilkų“ laidos vedėjai Linai Talžūnaitei, paklaustas apie galimą dvikovos baigtį.

„Twinsbet“ arenoje netrūko žinomų šalyje žmonių, kurie dalinosi savo įspūdžiais ir emocijomis, kurios apima krepšinio rungtynes žiūrint gyvai.

„Aš apskritai pirmą kartą esu arenoje rungtynėse. Mamos dienos proga galvojau, kokią sau galėčiau pasidaryti dovaną. Reikia ką nors pirmą kartą patirti. Jeigu žiūrėčiau kiekvienas rungtynes per televizorių, aš iš proto išeičiau, nes tada labai užsidegčiau. Man patinka stebėti komandas, kaip jie yra ne tik fiziškai pasirengę ir taktikas dėlioja, bet svarbu pažiūrėti, kaip jie yra pasiruošę energetiškai, koks yra santykis tarp jų visų“, – sakė aktorė Ineta Stasiulytė.

Žinoma sporto trenerė Rasa Vilkienė išskyrė rungtynių metu arenoje gaunamas emocijas.

„Man visada yra žavu žiūrėti rungtynes čia arenoje. Daug metų aš Klaipėdoje žiūrėdavau, kaip žaisdavo „Neptūno“ komanda. Ta emocija, kuri yra čia, jos nepakeis joks televizorius. Žiauriai geras „vaibas“. Aš pati sportuojanti, žinau, kiek tai kainuoja pastangų“, – kalbėjo R. Vilkienė.

Ilgosios pertraukos metu žiūrovus tribūnose ant kojų pakėlė ir muzikos kūrėjas Remis Retro, „Halftime Show“ metu atlikęs kelis didžiausius savo hitus. 

„Nuo vaikystės lankiau futbolą, bet aš labai myliu krepšinį iš tos pusės, kad jis suvienija žmones. Jį Lietuvoje matau kaip tam tikrą religiją. Man gera būti jos dalimi, gera būti čia. Faina, kad žmonės domisi, renkasi, konkuruoja, kovoja, kai laimi, kartu džiaugiasi. Man tai yra žiauriai artima“, – neslėpė Remis Retro

Emocingų „Wolves Twinsbet“ ir „Žalgirio“ dvikovos užkulisiai buvo užfiksuoti naujausiame „Tarp Vilkų“ epizode. 

Jame į „Twinsbet“ areną susirinkę žinomi šalyje žmonės ir krepšinio mėgėjai dalinosi rungtynių emocijomis, rinko naudingiausią sostinės komandos krepšininką, prisiminė įspūdingiausias jų matytas vilkų rungtynes, stengėsi atpažinti foto montažo priemonėmis sujungtų žaidėjų veidus.

2024.05.07
„Wolves Twinsbet“ ketvirtfinalio etapą pradės gegužės 13 d.
„Wolves Twinsbet“ ketvirtfinalio etapą pradės gegužės 13 d.

„Betsafe-LKL“ atkrintamųjų paveiksle liko tik vienas neatsakytas klausimas – kaip 7-8 vietomis pasidalins Mažeikių „M Basket-Delamode“ ir Jonavos „CBet“ ekipos. Pirmasis šešetukas iš savo vietų jau nebepajudės jokiais scenarijais.

Reguliariajame sezone likus paskutiniesiems akordams, paaiškėjo ketvirtfinalio etapo pirmųjų dviejų mačų tvarkaraštis. Serijose bus žaidžiama iki dviejų pergalių.

Atkrintamąsias gegužės 12 d. (sekmadienį) pradės reguliariojo sezono nugalėtojas Kauno „Žalgiris“, kurio varžovas paaiškės gegužės 9 d. (ketvirtadienį), kuomet Mažeikių „M Basket-Delamode“ susikaus su Kėdainių „Nevėžiu-Optibet“ ir sieks užsitikrinti septintąją vietą. „M Basket-Delamode“ pergalės atveju čempionams iššūkį mestų Jonavos „CBet“. Jei mažeikiškiams nepavyks pasiekti pergalės, būtent jie taps „Žalgirio“ varžovais.

Tą pačią, gegužės 12 dieną Utenos „Uniclub Casino – Juventus“ namuose priims Panevėžio „7bet-Lietkabelį“.

Gegužės 13 d. (pirmadienį) sostinėje startuos net dvi serijos – Vilniaus „Ryto“ ir Jonavos arba Mažeikių ekipų bei Vilniaus „Wolves Twinsbet“ ir Klaipėdos „Neptūno“

Gegužės 14-15 d. visose porose bus žaidžiami atsakomieji mačai žemesnę vietą reguliariajame sezone užėmusių komandų arenose.

Jei serijose prireiktų ir trečiųjų susitikimų, jie būtų žaidžiami gegužės 17-18 d.

Gegužės 12 d. (sekmadienis)

16.00 val. Kauno „Žalgiris“ – Jonavos „CBet“/Mažeikių „M Basket-Delamode“

17.00 val. Utenos „Uniclub Casino – Juventus“ – Panevėžio „7bet-Lietkabelis“

Gegužės 13 d. (pirmadienis)

18.30 val. Vilniaus „Rytas“ – Jonavos „CBet“/Mažeikių „M Basket-Delamode“

19.30 val. Vilniaus „Wolves Twinsbet“ – Klaipėdos „Neptūnas“

Gegužės 14 d. (antradienis)

18.00 val. Jonavos „CBet“/Mažeikių „M Basket-Delamode“ – Kauno „Žalgiris“

18.30 val. Panevėžio „7bet-Lietkabelis“ – Utenos „Uniclub Casino – Juventus“

Gegužės 15 d. (trenčiadienis)

18.00 val. Jonavos „CBet“/Mažeikių „M Basket-Delamode“– Vilniaus „Rytas“

18.30 val. Klaipėdos „Neptūnas“ – Vilniaus „Wolves Twinsbet“

 

Bilietus į „Wolves Twinsbet“ rungtynes platina bendrovė „Bilietai.lt“.

LKL inf., Elvio Žaldario nuotr.

2024.05.06
Komanda
Rasheed Sulaimon
Rasheed Sulaimon
Gynėjas
1
Christian Mekowulu
Christian Mekowulu
Puolėjas
2
Adas Juškevičius
Adas Juškevičius
Gynėjas
3
Garrison Brooks
Garrison Brooks
Centras
4
Eigirdas Žukauskas
Eigirdas Žukauskas
Puolėjas
6
Vaidas Kariniauskas
Vaidas Kariniauskas
Gynėjas
8
Regimantas Miniotas
Regimantas Miniotas
Centras
10
Kristupas Žemaitis
Kristupas Žemaitis
Gynėjas
13
Tre'Shawn Thurman
Tre'Shawn Thurman
Puolėjas
15
Vitalijus Kozys
Vitalijus Kozys
Puolėjas
19
Arnas Beručka
Arnas Beručka
Gynėjas
21
Artūrs Žagars
Artūrs Žagars
Gynėjas
32
Jeffery Taylor
Jeffery Taylor
Puolėjas
44
Wolves shop
Partneriai
Twinsbet
Twinsbet arena
Avis
Atlas
Hila
LOOP
LKL
Kaunėno parama
Shop
Neodenta
on stage
BGS
Naujienos
Naujienos
Subscribe
Į atkrintamąsias žvelgiantis N. Pacevičius: „Banaliai skamba, bet viskas prasideda iš naujo“

Reguliariajame čempionate tris kartus žaista su „Neptūnu“, iškovotos trys pergalės. Ar tai yra pranašumas?

Reikia atskirti tas tris pergales, nes jos buvo pasiektos skirtingais sezono laikotarpiais. Kad ir kaip banaliai skamba, bet viskas prasideda iš naujo. Net paėmus tas paskutines rungtynes su jais Klaipėdoje, matėme, kad komanda yra gerame pakilime, išsiryškinusi savo stiprybes. Bus pakankamai reikalų juos stabdyti. Iš visų tų anksčiau žaistų rungtynių galime kažką pasiimti, tam tikrus momentus, bet atkrintamosiose prasidės kiti dalykai, mažiau taktikos, mažiau kažkokių gudrybių. Viskas  bus apie dideles širdis ir didelį norą.

Kur slypi „Neptūno“ didžiausia jėga, didžiausias pavojus varžovams?

Labai geras balansas tarp patyrusių žaidėjų kaip Žygimantas Janavičius, Deividas Gailius ar Mindaugas Girdžiūnas, ir beprotiškai didelio talento žaidėjų kaip Ąžuolas Tubelis ar Ignas Sargiūnas. Mes praėjusiais metais matėme, kad „Rytui“ buvo problemų su jais žaidžiant atkrintamosiose. Dabar, prisidėjus Tubeliui ir, kaip sakiau, išsiryškinus roles, tai yra labai pavojingas varžovas.

Paskutinėse pergalingose rungtynėse gerai sužaidė Jeffery Tayloras ir Rasheedas Sulaimonas. Ar jie yra tie lyderiai, kurie turi imtis atsakomybės sudėtingomis akimirkomis?

Mes visi turime būti tam pasiruošę. Mums nuo vasario mėnesio trūko tokių rungtynių, kokias turėjome praėjusią savaitę. Jose pasimatė tiek Jeffo, tiek Rasheedo veidas, kad sunkiais momentais jie nesikrato atsakomybės. Tu niekada nežinai, kokia bus diena, nežinome, kokia bus gynyba. Galbūt darys viską, kad neduoti išsimesti šiems žaidėjams. Atkrintamosios yra apie tai, kad atsakomybes turi būti pasiruošę imtis visi. Nebūtinai tai kalba apie metimus. Tai yra lyderystė tiek ant suolo, tiek rūbinėje. Tai yra labai svarbu ypač tokioje trumpoje serijoje iki dviejų pergalių. Kaip matėme pernai, viskas gali labai greitai apsisukti ir pasikeisti. Visi tokie smulkūs dalykai, nematomi krepšinio žiūrovui, nematomi aikštelėje yra labai svarbūs.

Paminėjote tą seriją, kuri „Wolves Twinsbet“ organizacijai buvo labai skaudi. Ką reikia prisiminti iš praėjusio sezono, ką išmokti, kad tai nepasikartotų ir šiais metais?

Ar tau pavyko, ar nepavyko praėjusi ataka, turi į kitą ataką eiti su švaria galva. Nepasisekus vienam ar kitam momentui, jų bus visokių, negali savęs užsiblokuoti, kad kažkas nepavyko ir dabar kažkas yra blogai. Yra 40 minučių rungtynės. Per šiuos metus praėjome tiek sunkių momentų žaisdami ir Europoje, ir Lietuvoje, kad, galvoju, tie sunkumai mus nuglūdino. Norisi tikėti, kad vyrai į pirmadienio rungtynes ateis su teisingu požiūriu. 

Vis daugiau naudos duoda Artūras Žagaras. Ko šioje serijoje galima tikėtis iš jo?

Pasisakiau po paskutinių rungtynių, kad per šiuos 8-9 mėnesius, per 30 reguliaraus sezono rungtynių jis su kai kuriais žaidėjais sužaidė tik 3 mačus. Rungtynėse su Pasvaliu, balandžio 20 d., su kai kuriais žaidėjais jis sužaidė pirmą kartą. Faktas, kad to ryšio dar ieškome. Jis labai nori, jis yra alkanas parodyti tiek sau, tiek kitiems, kad jau yra atsigavęs po traumos. Mes neabejojame tiek jo galimybėmis, tiek fizine kondicija. Tik reikia suprasti, kad komanda kažkaip lipdėsi, klijavosi vienaip ir, atėjus sąlyginai naujam žmogui, turime pradėti taikytis vieni prie kitų. Stengiamės, daug kalbame, dirbame. Bet kuriuo atveju, tai yra mūsų didžiulis pranašumas, kad jis grįžo. Prie tam tikrų situacijų, kaip matėme rungtynėse su „Žalgiriu“, jis mums buvo labai svarbus. Tikimės, kad atkrintamosiose jis dar pridės.

Akcentuojama, kad rungtynės su „Žalgiriu“ neturėjo jokios didelės reikšmės. Ar ji duoda papildomo emocinio užtaiso, pasitikėjimo savo žaidėjams? O gal nereikėtų užmigti ant tos emocijos?

Užmigti tikrai nereikia, bet jūs parodykite man Lietuvoje kitą komandą, kurie tiek laimi prieš „Žalgirį“, kad galėtų sakyti, jog nieko čia tokio. Taip, tai buvo vienos iš 30 reguliaraus sezono rungtynių ir tai buvo dar vienas taškas, bet mums nereikia apsimetinėti kažkuo. Šiais metais tas pats „Neptūnas“ du kartus laimėjo, mes esame antra komanda, kuri dusyk per sezoną laimi ir turėjo vienas lygiąsias. Mes džiaugiamės, nes nugalėjome gerą komandą, Eurolygos komandą, kuri lygiai taip ruošiasi lygos atkrintamosioms ir norėjo laimėti. Norėtųsi tikėti, kad papildomos emocijos ta pergalė mums pridėjo, bet, labai gera pastaba, užsiliūliuoti negalime.

„Wolves Twinsbet“ komandai šis sezonas buvo toks, kad, atrodo, nors surinkta sudėtis su daug potencialių žaidėjų, bet nebuvo galimybės parodyti tą potencialą. Dabar, kai visi žaidėjai yra sveiki, kiek procentais komanda rodo savo veidą ir kiek dar yra rezervo atkrintamosioms?

Norėčiau tikėti, kad to rezervo dar turime. Paėmus paskutines rungtynes su „Žalgiriu“, nekalbu apie rungtynes su „Neptūnu“, kur pirmoje pusėje tikrai daug kur nusileidome, bet po laimėtų rungtynių tu turi aibę variantų sužaisti dar geriau – laiku padaryt pražangą, laiku susirotuoti. Atkrintamosiose taip dalinai spręsis rungtynės būtent iš tokių epizodų. Neina kalba apie individualų žaidėjų pajėgumą, kad dar galėtų pridėti, bet būtent apie tuos komandinius veiksnius, susikalbėjimą, stipriųjų pusių išnaudojimą. Čia yra tos vietos, kur tikrai galime stiebtis į viršų. Tikimės, kad per tas likusias dienas mums pavyks bandyti tai išnaudoti.

Visos rungtynės yra svarbios, bet, žvelgiant į aikštės šeimininkus, pirmos rungtynės yra svarbesnės nei antros. Praeitų metų pavyzdys tai tik patvirtina. Nemanote?

Iš savo patirties galiu pasakyti. Dirbant Utenos komandoje ir žaidžiant ketvirtfinalyje pirmąsias rungtynes Panevėžyje, tikrai jautėsi, kad atvažiavome labiau atsipalaidavę nei šeimininkai. Tai kažkiek gal ir yra tiesos. Bet, manau, žaidėjai tą supranta. Mūsų komanda turi ir patyrusių žaidėjų, ir žaidėjų, kurie yra antri metai komandoje, kurie matė tas pamokas iš praėjusių metų. Turime pakankamai patirties, kad išlaikyti šaltas galvas.

Treneris Georgios Vovoras buvo kietas riešutėlis paskutinėse rungtynėse. Kokio žaidimo stiliaus jis yra propaguotojas? Koks yra „Neptūnas, kalbant apie patį žaidimą, ne asmenybes?

Daugiau sisteminė komanda, kuri, visų pirma, žaidžia kietai, viską pradeda nuo gynybos. Turi patyrusių, disciplinuotų žaidėjų. Matosi trenerio braižas. Žinome, kad atkrintamosiose galima tikėtis kažkokių siurprizų. Bandome ruoštis viskam, bet rungtynių metu viskas atsistos į tavo seną bagažą, tavo žaidėjų individualų meistriškumą ir jų nervus.

Ką prieš rungtynes akcentuosite savo žaidėjams?

Išlikti kartu, mėgautis ir sunkiais momentais nebijoti imtis atsakomybės.

 

Pirmosios ketvirtfinalio rungtynės „Twinsbet“ arenoje sekmadienį, gegužės 13 d., tarp „Wolves Twinsbet“ ir „Neptūno“ prasidės 19.30 val.

(Sauliaus Čirbos nuotr.)